Поділитись:

Поліція упіймала підозрюваних у крадіжці бюсту та меморіальної дошки Лесі Українці

Четвер, 22 березня 2018, 17:43

Київська поліція оголосила підозри двом чоловікам за викрадення меморіальної дошки з музею Лесі Українки, повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Правопорушники забрали бронзовий бюст, розбили його на шматки та поступово здавали як металобрухт. Речові докази вилучені. На час слідства суд обрав їм домашній арешт.

Нагадаємо, на початку березня від співробітника музею надійшло повідомлення про те, що з фасаду будівлі на вулиці Саксаганського в Києві зник бюст Лесі Українки. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, правоохоронці провели цілий комплекс оперативно-розшукових заходів та затримали за підозрою у скоєнні правопорушення двох мешканців Святошинського району, один із яких раніше судимий за грабіж та зберігання наркотиків.

"Ми встановили, що 33-річний та 32-річний кияни викрали меморіальну дошку, розбили її на маленькі шматки та здавали їх у пункти прийому металобрухту. Одну частку дошки ми вилучили і долучили до кримінального провадження як речовий доказ. Чоловікам вже оголосили підозри у скоєнні злочину за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України – це крадіжка, вчинена у великих розмірах", - зазначив Андрій Крищенко.

За рішенням суду на час розслідування зловмисникам обраний запобіжний захід – домашній арешт. Одному із них – цілодобовий, другому – від 22:00 до 06:00 години. За вчинене чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Надрукувати
мітки:
коментарів