Поділитись:

Міносвіти впровадить ЗНО для студентів-іноземців

П'ятниця, 23 березня 2018, 12:54

Міністерство освіти має намір впровадити зовнішнє оцінювання з мови навчання для студентів-іноземців після першого курсу.

Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич, – повідомляє Освіта.ua.

З її слів, зараз в Україні динамічно зростає кількість іноземних студентів, які навчаються в Україні, але принциповою є не кількість громадян інших держав з українським дипломом, а те, як вони потім зарекомендують себе як фахівці.

Також вона наголосила, що серед першочергових завдань Міністерства освіти є зменшення впливу фірм-посередників під час вступу та впорядкування їхньої роботи.

"Наголошую: відповідальність за запрошення іноземця та його перебування впродовж навчання несе саме заклад освіти", – наголосила міністр.

Вона нагадала, що недопустимим є зарахування на навчання до закладів вищої освіти абітурієнтів, які не мають достатнього рівня попередньої освіти, що дає їм право та можливість отримувати вищу освіту.

Лілія Гриневич також додала, що не можуть прийматися абітурієнти без достатнього рівня володіння мовою навчання, адже через це вони не здатні засвоювати навчальні програми.

"Для того, щоб врегулювати ці питання, ми впроваджуємо ЗНО з мови навчання після першого курсу для студентів-іноземців. Переведення на другий курс буде можливим лише за умови успішного складання такого іспиту. Надзвичайно приємно, коли випускники українських університетів роблять добру професійну, а часом і політичну кар'єру в себе на батьківщині. Кращої візитівки для нашої освіти неможливо отримати. Не маю сумніву в тому, що всі перешкоди, які бувають на шляху забезпечення якості освіти, ми подолаємо", – розповіла міністр.

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 березня 2024
05 березня 2024
15 лютого 2024
11 лютого 2024
09 лютого 2024
08 лютого 2024
06 лютого 2024
15 січня 2024
10 січня 2024
26 грудня 2023