Поділитись:

Іноземна Україна: що про нас пишуть у світовій пресі

П'ятниця, 23 березня 2018, 22:00

Більше не герой

Надію Савченко, екс-військову льотчицю, яка стала членом парламенту України після майже дворічного перебування у російській в'язниці, заарештували за звинуваченням
в підготовці державного перевороту.

Про це повідомляють одразу декілька джерел – Aljazeera.com, BBC News, RadioFreeEurope/RadioLiberty, Financial Times, Washington Post та Journalducameroun.com.

Згідно з твердженнями, Савченко планувала терористичну атаку на парламент, використовуючи гранати та автоматичну зброю, отриману від проросійських сепаратистів.

Без нас ніяк

Росія потребує українських газопроводів, щоб постачати газ до Європи, – зазначає Bloomberg.

Про це заявляє Андрій Коболєв, генеральний директор НАК "Нафтогаз України". З його слів, це стане однією з ключових тем переговорів із ПАТ "Газпром", які відбудуться в цьому місяці.

Данина історії

Муніципальні органи влади міста Львова встановлять монумент на місці зруйнованої нацистами синагоги, – повідомляє The Times of Israel.

Синагога, побудована в 1845 році, була класичною будівлею з великим куполом та вважалася однією з перших реформаторських синагог Галичини. Нацисти підірвали її в 1945 році.

Політаємо?

Авіакомпанія "Ryanair" розширить свою мережу далеко на схід, організовуючи авіарейси з України, – інформує Bloomberg.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що необхідна угода буде підписана в кінці тижня. Найбільша лоукост-авіакомпанія Європи вже висловлювала своє прагнення обслуговувати Київ та Львів, проте одразу втілити цей задум у життя не вдалося, адже київський аеропорт "Бориспіль" не виконував умови узгодженого річного плану.

США поспішають на допомогу

Після незаконної анексії Криму військово-морський флот України став ще вразливішим, проте США знають, як вирішити цю проблему, – повідомляє Atlantic.

Як варіант, Америка могла б позичати Україні судна, які їй більше не потрібні, і розміщувати їх під українськими прапорами, а також стежити за підготовкою та обладнанням цих кораблів в обмін на оренду військових баз в Україні вздовж Чорного моря. У такий спосіб США планують протистояти російській агресії, посилити оборонну спроможність України та утвердити присутність НАТО в Чорному морі.

Усе не так погано


Українські заробітчани за кордоном надсилають додому набагато більше грошей, ніж очікувалося попередньо, – зазначає Bloomberg.

За оцінками Національного банку України, в минулому році наша держава отримала 9,3 мільярди доларів, що на 2 мільярди більше, ніж розраховували спочатку.

"Приватні перекази є важливим джерелом іноземної валюти для України, адже вони значно перевищують прямі іноземні інвестиції", – стверджують представники банку.

Надрукувати
мітки:
коментарів