Поділитись:

Щоденники, підручники і журнали – в онлайні: українці створили "електронну школу"

Четвер, 12 квітня 2018, 10:33
Щоденники, підручники і журнали – в онлайні: українці створили

Команди, яка займається сервісом 3D-друку Kwambio і цифровим видавництвом Gutenbergz, розробила проект Підручник.ua як платформу онлайн-підручників для українських шкіл.

Згодом команда вирішила на його основі побудувати "електронну школу", щоб вчителі і учні мали доступ до підручників, журналів, розкладів, щоденників в онлайні, – повідомляє ain.ua.

Спочатку Підручник.ua запускався в Одесі в 2017 році, пропонуючи підписку на 600 підручників, які рекомендує Міністерство освіти і науки України. Всього за час запуску там зареєструвалося понад 40 000 користувачів, на сайті – близько 250 000 користувачів з Одеси, 20 000 активних користувачів в мобільному додатку.

Зараз до цього сервісу додають інші функції: розклад, щоденник, журнал – щоб отримати на виході одну платформу електронної школи, – розповідає засновник сервісу Володимир Усов.

"Наразі до платформи підключено 128 шкіл в Одесі і 33 у Вінниці. Зараз підключаємо Харків і Миколаївську область. Поки в системі працюють тільки електронні підручники, але запрацюють також розклад, щоденник і журнал. Це буде перша платформа, на якій все буде реалізовано в одному інтерфейсі", – говорить він.

Електронний щоденник – це єдиний онлайн-щоденник з оцінками, домашніми завданнями і прив'язкою до підручників, до якого мають доступ вчителі, учні та батьки. Електронний журнал – єдина онлайн-база успішності, до якої мають доступ адміністрація школи і вчителя.

Сервіс працює за моделлю передплати, але він безплатний для вчителів і учнів, його закуповують місцеві департаменти освіти. Вартість передплати на підручники – 140 грн на рік на учня, сервіс "електронна школа" буде коштувати близько 554 грн на одного учня.

Надрукувати
мітки:
коментарів