Поділитись:

Студенти склали ТОП-10 кращих працедавців України

Понеділок, 23 квітня 2018, 09:20

Упродовж останніх трьох років найбільш привабливою для студентів залишається ІТ-галузь.

Про це свідчать дані опитування "Найкращий роботодавець", проведеного компанією Ernst & Young Global Limited, – повідомляється на сайті EY.

Традиційно, у центрі уваги студентів є можливість кар'єрного зростання – респонденти дослідження обирали цей фактор частіше, ніж інші запропоновані варіанти. Пріоритетність розміру грошової винагороди для студентів значно зросла за останній рік – цей фактор згадувався на 9 % частіше в 2017 році і став другим за важливістю критерієм вибору. Серед інших важливих чинників – можливості особистісного та професійного розвитку, імідж компанії на ринку та міжнародний досвід.

Критерії вибору роботодавців у 2017 році

У 2017 році до переліку критеріїв вибору найкращих роботодавців було додано фактор "Інноваційність", який у результаті був зазначений кожним третім респондентом дослідження. Згідно з глобальними тенденціями, цей критерій може відігравати дедалі важливішу роль для представників Покоління Y.

У 2017 році найбільш привабливою для студентів залишається ІТ-галузь, що утримує лідерство протягом останніх трьох років. Серед списку ТОП-100 роботодавців, які були незалежно названі респондентами, 18 ІТ-компаній. Традиційно, популярними серед студентів є також FMCG-компанії та компанії зі сфери професійних послуг. Позитивну динаміку у рейтингу галузевої привабливості продемонстрували нафтогазова та готельно-ресторанна сфера, відносно менш популярними стали промислові та телекомунікаційні компанії. Серед найменш привабливих галузей на думку студентів – агрохімічна, страхування та державний сектор.

Найпривабливіші галузі та роботодавці

Серед найпривабливіших роботодавців у 2017 році студенти визначили наступні компанії (в алфавітному порядку):

  • "1+1 медіа"
  • "Гугл"
  • "Лореаль"
  • "Майкрософт"
  • "Нестле"
  • "ПриватБанк"
  • "СофтСерв"
  • аудиторсько-консалтингові компанії "Великої четвірки"

Як і минулого року, більшість молоді готова до переїзду з метою працевлаштування (72 % – в межах України, 82 % – за кордон). У той же час, відсоток таких респондентів зменшився в порівнянні з попереднім роком. Найбільш привабливими напрямками для переїзду в межах України є найбільші міста – Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпро (вказані в порядку популярності). Найбільш згадуваними країнами для переїзду за кордон залишаються США, Німеччина та Польща. Дві третини респондентів, готових до трудової міграції, розглядають таку можливість у найближчі три роки (на 11 % більше, ніж в 2016 році). При цьому вони мають намір працювати в таких галузях як сфера послуг, інформаційні технології або банківський сектор.

Довідково:

В опитуванні "Найкращий роботодавець" взяли участь близько 1500 студентів з понад 30 провідних ВНЗ України.

Надрукувати
мітки:
коментарів