Поділитись:

Куди і на скільки українці можуть їздити без віз (інфографіка)

Субота, 28 квітня 2018, 12:45
Куди і на скільки українці можуть їздити без віз (інфографіка)

На травневі свята багато хто скористається безвізом і поїде на кілька днів до Європи. Хоча насправді без віз українці можуть в'їжджати до 85 країн світу. Для цього достатньо мати не прострочений закордонний паспорт і трохи вільного часу. До речі, сезон відпусток вже не за горами, й саме час подумати, куди б відправитися на відпочинок.

"Слово і Діло" підготувало інфографіку зі списками країн, до яких можна в'їжджати за закордонним паспортом на певну кількість днів, а також із термінами перебування в різних країнах за дипломатичними та службовими паспортами.

В світі є кілька десятків країн, готових прийняти українських туристів без попереднього оформлення візи, які подорожують лише з чинним закордонним паспортом або ж проїжджають транзитом одразу через кілька країн. До таких екзотичних куточків планети, як Фіджі чи Перу, можна вирушати хоч на ціле літо. Після прильоту на Фіджі прямо в аеропорту купується віза на 4 місяці. На популярних островах-офшорах Антигуа та Барбуда можна без проблем відпочивати або займатися бізнесом 120 днів, аби вистачило грошей на проживання.

З Ізраїлем у нас відбувся безвіз ще до безвізу Шенгенського. Українці можуть їхати до цієї країни на три місяці без оформлення візи не лише для медичного або звичайного туризму, а й транзитом, а також відвідати родичів або з культурно-науковою метою.

До Індонезії, Домініканської республіки, Малайзії, ОАЕ та на Ямайку можна в'їжджати для відпочинку на місяць, потім доведеться "продовжувати" своє перебування або змінювати країну перебування.

За біометричним паспортом ми можемо їздити до 32 країн, включаючи Андорру, де періодично бувають фантастичні знижки на бренди, в тому числі й найновішу електроніку. З літа минулого року, коли для українців почав діяти безвізовий режим, лише за півроку понад 400 тисяч осіб скористалися біометричними паспортами.

А ті, кому зірвали терміни видачі біометричного паспорта, можуть традиційно відправитися до Єгипту або Туреччини, де можна перебувати три місяці лише із закордонним паспортом. Трохи менше часу для безвізового перебування виділено на Барбадосі – 28 днів. А в Гонконзі (Китай) без візи можна затриматися лише на 14 днів.

Набагато більше можливостей у щасливих власників дипломатичних або службових (біометричних службових) паспортів. Вони можуть без віз відвідувати 101 країну й затримуватися в деяких із них довше, ніж прості смертні.

Детальніше – на інфографіці.

Куди і на скільки українці можуть їздити без віз (інфографіка)

Надрукувати
мітки:
коментарів