Поділитись:

Зараз до Верховної Ради потрапили б вісім партій: рейтинг

Вівторок, 08 травня 2018, 09:37

Якщо вибори до парламенту відбувалися б в квітні, то найбільше українці підтримали партію "ВО "Батьківщина" і провели б у парламент 8 партій.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, – інформує Українська правда.

Якби вибори до Ради відбувалися в середині квітня, то – 14,4 % українців проголосували б за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Наступні 7 партій мають підтримку, яка відрізняється практично в межах похибки.

Похибка опитування не перевищує: 2,8 % – для показників близьких до 25 %, 2 % – для показників близьких до 10 %, 1,4 % – для показників близьких до 5 %.

З урахуванням похибки, на "другому місці" опинилась партія "Громадянська позиція" (11,5 %), далі – Радикальна партія О. Ляшка (11,4 %), "Блок Петра Порошенка" (9,9 %), "За життя" (9,3 %), "Опозиційний блок" (9,3 %).

Менше опитаних відповіли, що точно проголосують за партію "Блок Святослава Вакарчука" (8,6 %) і "Слуга народу" (8,4 %).

Зазначимо, що 7,3 % опитаних відповіли, що проголосували б за іншу партію.

Якщо оцінювати електоральний потенціал як сумарну підтримку перший/другий вибір, то відносно найбільший потенціал мають ВО "Батьківщина" (12,7 %) і "Громадянська позиція" (11,3 %).

Якщо ж порівнювати максимальний потенціал (сума першого/другого вибору та тих, хто в цілому допускають можливість проголосувати за партію), то найбільший потенціал буде у "Блоку С.Вакарчука" (27,6 %), "Громадянської позиції" (27,4 %) і "Слуги народу" (26,5 %).

Надрукувати
мітки:
коментарів