Поділитись:

У Черкасах на лінійці учні масово почали втрачати свідомість

Вівторок, 08 травня 2018, 15:31
У Черкасах на лінійці учні масово почали втрачати свідомість

У Черкасах під час лінійки в школі № 8 діти масово почали втрачати свідомість.

Готспіталізували 51 учня та одного вчителя. Про це повідомляє "Сегодня".

"За однією з версій, причиною масового отруєння могли стати випаровування з каналізаційного колектора, який розташований неподалік школи. Після проливних дощів, які пройшли в Черкасах у неділю, 6 травня, в колектор могли потрапити якісь хімікати. Про те, що в районі навколо школи, в довколишніх дворах відчувався сморід, жителі повідомляли ще вчора. Але потрапляння хімікатів у колектор після злив – це лише одна з версій того, що сталося", – зазначив помічник начальника обласного управління ДСНС Костянтин Проценко.

Із його слів, школярі скаржилися на нудоту і запаморочення.

Також він повідомив, що відразу після отримання повідомлення на місце події виїхала оперативно-мобільна група управління ДСНС і відділення хімічного, радіологічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС.

Наявність сірководню, аміаку, хлору, горючих газів або отруйних речовин експрес-аналіз повітря не підтвердив. Пізніше були задіяні методики, що дозволяють провести обстеження території та приміщень школи на небезпечні речовини більш широкого спектру дії.

Всі потерпілі – учні 2-7 класів. Попередній діагноз всіх потерпілих – отруєння невідомою речовиною.

Надрукувати
мітки:
коментарів