Поділитись:

Яресько вперше зізналася, що готова стати прем'єром

Середа, 23 березня 2016, 08:17

Міністр фінансів Наталія Яресько готова стати прем'єр-міністром і створити технократичний уряд.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами Яресько, впоратися з нинішньою політичною кризою в Україні "може лише технократичний уряд – тобто команда "нічиїх" людей, які не мають політичного минулого, не підпорядковуються жодному з олігархів чи "друзів" політиків і не мають політичних амбіцій на майбутнє".

"Я готова зібрати таку команду, яка прямо зараз здатна працювати на інтерес усієї країни, усіх її громадян, а не окремих політичних чи бізнес-груп", – заявила вона.

За її словами, міністри технократичного уряду повинні відповідати п'яти основним умовам: служити народу, а не собі та мати бездоганну репутацію; не терпіти корупцію та політичне втручання в органи державної влади; не перейматися участю у виборах чи політичною кар'єрою, вірити, що Україна може стати успішною лише завдяки демократичним та економічним свободам, зокрема завдяки угоді з ЄС та програмі МВФ; мати відповідний антикризовий досвід.

Яресько нагадала, що такому уряду буде необхідна підтримка більшості депутатів у Раді, щоб втілювати всі реформи.

"Сьогодні світ дивиться на Україну з певною недовірою, ставлячи під сумнів нашу спроможність побороти хворобу корупції і створити здорову основу для гідного майбутнього мільйонів українців. Кожен день чесного урядування – це можливість довести, що національні інтереси важливіші за політичний тиск чи бізнес-зв'язки. Це можливість почати процес відновлення довіри людей до уряду", – написала вона.

Яресько додала, що ніколи не прагнула високих посад і не має жодних планів чи бажання будувати політичну кар'єру в майбутньому.

"Моє єдине прагнення – провести в Україні реформи, що забезпечать економічне зростання, розвиток демократичного суспільства та підвищення добробуту кожного українця", – стверджує вона.

Бувають часи, коли потрібна велика політика, щоб всією країною обговорювати фунаментальні питання її політичного майбутн...

Опубликовано Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko 22 марта 2016 г.

Як відомо, Яресько раніше ніколи публічно не озвучувала бажання очолити уряд.

Тим не менше, вона вже давно розглядалася як один з основних кандидатів на посаду прем'єра і брала участь у відповідних переговорах. Однак, за даними УП, вона висунула умови прем'єрства, які не влаштували керівництво держави, тому головним претендентом на посаду голови уряду стали називати спікера Володимира Гройсмана.

Надрукувати
мітки:
коментарів