Поділитись:

Український студент, який виграв стипендію від Apple, не зможе її використати

Середа, 23 травня 2018, 08:18

Український студент Олег Дрейман, який виграв участь у стипендіальній програмі Apple, не поїде на WWDC 2018 через відмову в американській візі.

Про це повідомляє "Економічна правда".

"Це моє найбільше професійне досягнення на поточний момент і величезна можливість. Але я не зможу її реалізувати, тому що Сполучені Штати не хочуть бачити мене у себе протягом 10 днів", – написав Дрейман в Twitter.

Він подавався на візу двічі і обидва рази отримав відмову. З його слів, причиною стало те, що у нього немає офіційного працевлаштування.

Кожна спроба отримати візу коштувала Дрейману близько 160 доларів і приблизно десяти днів очікування.

Перша візова співбесіда в посольстві була 7 травня, друга і поки остання – 16 травня. Він планує подати заявку втретє.

Дрейман звернувся за допомогою до Apple після першої ж відмови, проте в компанії його проблему вирішити не змогли. Замість цього Apple обмежилася стандартними відписками – спершу "ми вивчаємо вашу проблему", а в підсумку "нам дуже шкода".

Дрейман вчиться на кафедрі Програмної інженерії в Харківському національному університеті радіоелектроніки. Займається розробкою на iOS і Swift.

Наразі активно веде кілька проектів: безкоштовний додаток для жіночого Євро-2018 і блог про Swift/iOS розробку.

В цьому році за свій проект Paperville Олег отримав стипендію від Apple, в рамках якої компанія надає талановитим студентам в галузі точних наук квиток на свою конференцію для розробників WWDC, житло на час поїздки, а також безкоштовне членство в Програмі розробників Apple на рік.

Всього Apple видає не більше 350 таких стипендій на рік. Дрейман став єдиним стипендіатом з України в цьому році.

WWDC 2018 пройде з 4 по 8 червня у виставковому центрі McEnery в Сан-Хосе, Каліфорнія. На заході будуть вперше показані нові операційні системи Apple: iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 і tvOS 5, а також очікується ряд апаратних новинок.

Надрукувати
мітки:
коментарів