Поділитись:

Луценко закликав Томенка та Фірсова повернутися до фракції БПП

Понеділок, 28 березня 2016, 15:25
Луценко закликав Томенка та Фірсова повернутися до фракції БПП

Голова фракції БПП Юрій Луценко закликав нардепів Миколу Томенка та Єгора Фірсова написати заяви про повернення у фракцію БПП.

"Для чого вони виходили з фракції, порушуючи Конституцію, мені не зрозуміло. Я закликаю їх просто взяти папір і написати заяву про повернення у фракцію, і на цьому вичерпати конституційний конфлікт", – заявив Луценко під час спілкування з журналістами в кулуарах Ради, – передає видання 112 Україна.

"Якщо ми відкриємо статтею 82 Конституції, там прямо вказано, що вихід депутата із фракції означає дострокове припинення його повноважень. Пізніше там сказано, що це вирішується згідно з відповідним законом. Опоненти стверджують, що такого закону немає – це правда, але правда те, що на початку 2000-х КСУ, розглядаючи подання, встановив, що Конституція є законом прямої дії. Якщо будь-яка норма Конституції не підкріплена відповідною нормою закону, все одно діють норми Конституції...", – зазначив голова фракції.

"Мені дуже неприємна ця історія, я взагалі не розумію кроку своїх двох колег. Мені здається, що всі знають, що в "Блоці Петра Порошенка" є повна свобода слова. Іноді вона "зашкалює" і навіть дратує людей, тому що коли заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" пікетує Адміністрацію Петра Порошенка, це виглядає трохи дивно. Але така у нас фракція – свобода слова. Більше того, у нас свобода голосування. І колега Фірсов, і колега Томенко повною мірою голосували вільно", – додає Луценко.

Нагадаємо, що 25 березня з'їзд політичної партії "Блок Петра Порошенка" (БПП) прийняв рішення позбавити мандатів народних депутатів, колишніх членів фракції БПП у Верховній Раді України Миколу Томенка та Єгора Фірсова.

Народними депутатами за виборчими списками Партії "Блок Петра Порошенко" в разі, якщо Фірсов і Томенко не повернуться до складу фракції, стануть Олександр Бригинець і Дмитро Білоцерківець, які йдуть наступними у списку.

Надрукувати
мітки:
коментарів