Поділитись:

Україна отримає 75 мільйонів євро на енергоефективність

Четвер, 07 квітня 2016, 15:35
Україна отримає 75 мільйонів євро на енергоефективність

Європейський банку реконструкції і розвитку виділить Україні 75 мільйонів євро на програми підвищення енергоефективності.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько під час презентації нової програми ЄБРР з підтримки енергоефективної модернізації житла "IQ energy", інформує прес-служба Мінфіну.

"В українських громадян з'явилося нове джерело для фінансування підвищення енергетичної ефективності їх домівок, що допоможе знизити енергоспоживання серед населення, і тим самим - полегшити реформування українського енергетичного сектору в цілому задля посилення енергетичної безпеки нашої країни", - зазначила Яресько.

За інформацією Мінфіну, ЄБРР надасть кредитування на суму 75 мільйонів євро трьом українським банкам: "Мегабанку", УкрСиббанку та "ОТП Банку". Банки, своєю чергою, пропонуватимуть фізичним особам та ОСББ довгострокові кредити для широкого спектра заходів щодо підвищення енергоефективності, які передбачають утеплення житла, установку сучасних енергоефективних вікон, газових котлів, модернізацію системи теплопостачання або установку сонячних теплових систем.

Позичальникам, що відповідатимуть критеріям програми, компенсують від 15% до 35% їхніх інвестицій в енергозберігаючі технології та матеріали.

Надрукувати
мітки:
коментарів