Поділитись:

Безвізовий режим: що залишилось зробити та скільки це триватиме

Четвер, 21 квітня 2016, 11:22
Безвізовий режим: що залишилось зробити та скільки це триватиме

У кінці червня – на початку липня країни Шенгену зможуть скасувати візи для українців.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця, протягом якого має бути призначений доповідач, дебати та комітетські слухання.

Після схвалення в Європарламенті безвізовий режим має бути затверджений Радою ЄС. Вона складається з міністрів внутрішніх справ держав-членів Євросоюзу.І навіть якщо деякі міністри, наприклад, Угорщини, Кіпру, Італії чи Греції, не схвалять це рішення, Україна все ж матиме шанс на скасування віз, – повідомляє 24 канал.

Адже рішення ухвалюватимуть за принципом кваліфікованої більшості, тобто для ухвалення потрібна згода 55% держав-членів ЄС, що репрезентують 65% населення ЄС. А тому жодна країна не має права вето. Для блокування рішення потрібні принаймні чотири країни, які представляють 35% населення ЄС.

Після ухвалення остаточного рішення від двох інституцій, оновлений Регламент ЄС буде опубліковано в Офіційному віснику ЄС. Рішення набуде чинності на двадцятий день після публікації.

Виходячи з цього графіку, рішення набуде чинності лише влітку, орієнтовно – у липні.

Для того, аби перетнути кордон шенгенської зони, потрібно мати такі документи (вони можуть змінюватися залежно від обставин поїздки):

Безвізовий режим: що залишилось зробити та скільки це триватиме

Нагадаємо, напередодні Єврокомісія внесла на розгляд Ради Євросоюзу та Європейського Парламенту законодавчу пропозицію щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян. Зі слів Порошенка, українці їздитимуть без віз у Європу вже за кілька місяців.

Надрукувати
мітки:
коментарів