Поділитись:

Шустер ологосив голодування через заборону працювати в Україні

Середа, 27 квітня 2016, 10:09

Савік Шустер оголосив про початок голодування на знак протесту проти тиску влади та анулювання дозволу на роботу в Україні.

Про це він зявив у прямому ефірі 3s.tv, – повідомила прес-служба каналу.

"Я оголошую голодування до тих пір, поки мені не повернуть право працювати в європейській країні під назвою Україна. Я в Європі народився, я в Європі жив, я в Європі отримав освіту, я Європу дуже люблю, моїм кумиром є Леонардо да Вінчі. Я за ці цінності готовий віддати дуже багато. Я буду голодувати, поки ці люди не змінять своє рішення", – заявив Савік Шустер.

25 квітня Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл Савіка Шустера на роботу в Україні. Центр прийняв таке рішення на підставі листа Державної служби зайнятості. У цьому листі стверджується, що Савік Шустер приховав інформацію про судимості.

"Вчора було анульовано ліцензію на дозвіл на роботу Савіка в Україні, про що я всім говорила: у нас ніяких документів немає, ніякі документи до нас не надходили, і у нас кілька тижнів тому було видано такий дозвіл на працевлаштування. Тому сьогодні вранці ми подзвонили до міського центру зайнятості з питанням, чи дійсно вчора відбулося засідання, на якому було анульовано зазначений дозвіл Шустеру. Нам повідомили, що вони не можуть нам надати коментарі, оскільки після цих коментарів виникне ще більше питань і призначили нам зустріч на 14.30. Сьогодні на 14.30 ми прибули, щоб дізнатися, які є підстави для анулювання дозволу на працевлаштування Савіка в Україні ", - заявила директор департаменту каналу 3S.tv Тетяна Кармазіна.

Вдень 26 квітня Савік Шустер, його адвокати, народні депутати Дмитро Добродомов, Іван Крулько, Сергій Власенко, Олег Осуховський, а також активісти і журналісти приїхали до Київського міського центру зайнятості. Але в робочий час керівників центру на місці не виявилося. У Міністерстві соціальної політики повідомили, що рішення про ануляцію дозволу на роботу Савіка Шустера в Україні прийнято на підставі листа Державної фіскальної служби. У цьому листі йдеться про те, що щодо Савіка Шустера ведеться кримінальне провадження.

Натомість адвокат Савіка Шустера Ярослав Романчук заявляє, що жодної кримінальної справи щодо Савіка Шустера немає. Він двічі викликався на допити як свідок.

Виконувач обов'язків голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко обіцяв упродовж 10 днів дати відповідь на запит народних депутатів про законність ануляції дозволу на роботу Савіку Шустеру.

Своєю чергою, Шустер запевнив, що голова Державної служби зайнятості - це тільки виконавець.

"Я вважаю, що Кравченко - тільки виконавець. Замовника я не знаю. Але він явно вищий. Він сказав, що ми влаштували шоу. Нам робити більше нічого, як приїжджати і втрачати цілий день в Міністерстві. Для мене це замовне діло", - заявив Савік Шустер.

Також Шустер розповів, що відповідний тиск почався вже давно, – пише Українська правда.

Керівник відділу з питань посередництва у сфері зайнятості Дмитро Шульга зазначив, що в березні роботодавець Шустера подав документи на продовження дозволу, зокрема і довідку про відсутність у нього судимості, однак центр зайнятості отримав інформацію від Державної служби зайнятості про наявність кримінальної справи проти Шустера.

Надрукувати
мітки:
коментарів