Поділитись:

Грузинські реформатори хочуть створити в Україні нову партію

Вівторок, 24 травня 2016, 17:03
Грузинські реформатори хочуть створити в Україні  нову партію

Грузинські реформатори планують створити в Україні нову партію, ідеологом і драйвером якої стане Міхеїл Саакашвілі.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції в Харкові екс-заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе, – повідомляє Укрінформ.

"Не секрет, що ми вже давно ведемо переговори із здоровими громадськими організаціями і простими українцями, які хочуть щось змінити у цій країні. Дуже скоро ми оголосимо про створення нової організації, яка об'єднуватиме таких людей. Ми не чекаємо реформ, які зваляться з неба. Ми створили ту платформу, яка дуже швидко зможе взяти на себе відповідальність, піде на вибори або без виборів лобіюватиме конкретні реформи, потрібні Україні. Ідеологом і драйвером партії буде Міхеїл Саакашвілі, а її ядро - краща частина руху "За очищення", який вже відіграв свою роль у заміні прем'єра, який не зарекомендував себе в жодній реформі", – відзначив Сакварелідзе.

За його словами, нова організація поки що не має назви.

Що стосується першочергових реформ, то, як сказав Сакварелідзе, "треба очистити владу від вертикальної, елітарної корупції, перекрити потоки і розпочати боротьбу з бідністю і злиднями".

"У Генпрокуратурі треба замінити 30-35 чоловік - не треба 300! - і це дасть змогу на 45-50% змінити систему", - підкреслив Сакварелідзе.

За його словами, у нового генпрокурора Юрія Луценка буде прямий доступ до Президента і більше шансів і енергії, ніж у Віктора Шокіна, щоб "показати великі корупційні схеми, зламати їх і повернути награбоване до держбюджету".

Як зазначалося на прес-конференції, Сакварелідзе не братиме участь у довиборах у Верховну Раду, оскільки не має 5 років проживання в Україні і не стане радником Луценка в якійсь наглядовій раді, що "не має впливу".

Надрукувати
мітки:
коментарів