Поділитись:

Як депутати-мажоритарники справляються зі своїми обов'язками

П'ятниця, 27 травня 2016, 16:06

За результатами моніторингу діяльності депутатів-мажоритарників у квітні, 105 народних обранців провели 105 особистих прийомів громадян, 67 разів взяли участь у роботі місцевих органів влади (як виконавчої влади, так і місцевих рад та органів самоврядування), здійснили 184 візити у свої виборчі округи з різних приводів: участі у благодійних, публічних та експертних заходах, проведення зустрічей з виборцями, громадами та трудовими колективами тощо.

Про це повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

Найбільше особистих прийомів громадян за квітень місяць здійснили Сергій Міщенко (8 прийомів), Анатолій Дирів (7), Олег Дмитренко (7), Олександр Кодола (5), Олександр Лівік (5). Найбільш активно брали участь у роботі місцевих органів влади - у засіданнях місцевих рад районного і обласного рівня та у засіданнях і робочих зустрічах місцевих виконавчих органів влади (РДА, ОДА) такі парламентарі, як Роман Мацола (4 рази), Ярослав Дубневич (4), Оксана Юринець (4), Юрій Бублик (3), Максим Єфімов (3), Андрій Вадатурський (3), Юрій Вознюк (3), Павло Різаненко (3), Олесь Довгий (3), Сергій Лабазюк (3), Ігор Гузь (3). Лідерами за кількістю активностей у/для округу у квітні стали Олег Дмитренко (8), Оксана Юринець (7), Павло Дзюблик (7) та Ігор Артюшенко (7). Більш детально про особисту активність 105 депутатів у їхніх округах можна дізнатися тут.

У квітні найбільш активним у вирішенні проблем громадян свого округу/області шляхом законотворчої діяльності був депутат, обраний у Тернопільській області, - Микола Люшняк, який подав 2 відповідної тематики законопроекти. Лідером у поданні запитів, які вирішують специфічні проблеми округу або області депутата, є парламентар від Рівненської області Василь Яніцький (7), по 6 таких депутатських запити у квітні подали Сергій Рудик (Черкаська обл.), Андрій Шипко (Дніпропетровська обл.), Роман Мацола (Хмельницька обл.), Григорій Тіміш (Чернівецька обл.), Віктор Развадовський (Житомирська обл.).

Найбільш дисциплінованими депутатами у розрізі присутності під час голосувань за питання порядку денного у парламенті (показники генеруються на основі даних платформи "Вони голосують для тебе") у квітні стали 23 народних обранці: Олег Мусій, Володимир Зубик, Олег Дмитренко, Олексій Порошенко, Роман Мацола, Леонід Клімов, Олександр Урбанський, Григорій Тіміш, Іван Куліченко, Віталій Хомутиннік, Юрій Македон, Віталій Курило, Юрій Вознюк, Микола Федорук, Тарас Юрик, Микола Люшняк, Сергій Валентиров, Борислав Розенблат, Максим Єфімов, Михайло Довбенко, Сергій Хлань, Констянтин Іщейкін, Анатолій Дирів. Усі зазначені депутати не пропустили жодного засідання парламенту та у 100% випадків голосували за усі законопроекти, які були винесені до розгляду парламентом. Найменший відсоток присутності під час голосувань у парламенті протягом квітня – у Володимира Литвина (0%), Віктора Балоги (0%), Євгена Бакуліна (5%), Едуарда Матвійчука (3%).

За кожен з 18 критеріїв активностей депутатів у березні ОПОРА виставила оцінки, які були просумовані та склали два базових бали депутатів за дві категорії – законодавчу роботу та роботу у виборчому окрузі. Зазначені бали були переведені у дві оцінки депутатів за 100-бальною шкалою, орієнтуючись на найкращі місячні результати у кожній з категорій (яким було присуджене значення у 100 балів). Підсумкова оцінка депутата була складена на 70% з оцінки депутата за законодавчу активність та на 30% з оцінки за роботу у окрузі. На основі отриманих результатів, ОПОРА сформувала три типи рейтингів 105 депутатів за квітень місяць 2016 р.: за показником законодавчої активності, за показником роботи у/для округу та за сукупністю усіх показників.

За сукупністю показників законодавчої роботи та активності у межах свого виборчого округу у квітні другий місяць підряд лідирує представник Житомирської області Павло Дзюблик. Найактивнішим депутатом у законотворчій роботі у квітні є Віктор Развадовський, у роботі у окрузі – Олег Дмитренко.

Щодо волинських нардепів, то Ігор Гузь зайняв 4 місце у загальному рейтингу, Степан Івахів опинився на 68 позиції, Ігор Лапін – на 79, а Сергій Мартиняк – на 89.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 березня 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 лютого 2024
17:00
13 грудня 2023
11 грудня 2023
08 листопада 2023