Поділитись:

У НАБУ потрапили документи, що підтверджують тотальну корумпованість влади

Неділя, 29 травня 2016, 16:10
У НАБУ потрапили документи, що підтверджують тотальну корумпованість влади

Екс-заступник голови СБУ та екс-начальник главку "К" Віктор Трепак передав у НАБУ матеріали, які вказують на скоєння особливо тяжких корупційних злочинів посадовців вищого рівня.

Віктор Трепак відмовився називати імена чиновників та політиків, які фігурують у матеріалах. Про це він розповів в інтерв'ю для "Дзеркало тижня".

У четвер Віктор Трепак прийшов до редакції "Дзеркало тижня" і сказав, що хоче розповісти про надзвичайно серйозні матеріали, які висвітлюють політичну корупцію в державі. ЗМІ має підтвердження, що в п'ятницю, 27 травня, генерал СБУ передав усі наявні в нього матеріали до НАБУ.

"Це – великий масив документів, які підтверджують тотальну корумпованість влади. Значна частина цих матеріалів — "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака", "чорної каси" Партії регіонів. Уперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, які стосуються не одного чи кількох злочинів, а системної багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і ставила за мету незаконне захоплення влади та її протиправне використання. А головне — досягла цієї мети! Йдеться про корупційну діяльність найнебезпечнішого виду — політичну корупцію з сотнями (наголошую — сотнями!) суб'єктів, у т.ч. десятками посадовців найвищого рівня. Причому у більшості випадків матеріали містять предметну інформацію про те, ким, коли і який злочин було вчинено. До того ж, що взагалі унікально, вони дають можливість цілісно бачити загальну картину злочинної діяльності — з її організаторами, виконавцями, посередниками, засобами здійснення, результатами".– пояснив Віктор Трепак.

Він додав, що ці документи докладно розкривають механізм приходу Януковича до влади. На їх підставі можна довести, що Янукович прийшов до влади незаконно і не був легітимним президентом України. По суті, у 2010 р. повторилася ситуація другого туру президентських виборів 2004 р., коли на підставі сфальсифікованих результатів виборів голова ЦВК Ківалов оголосив Януковича президентом. Крім того, з документів простежується, що приходу Януковича до влади підіграв чинний на той час гарант.

Також за інформацією генерала СБУ вказана у матеріалах злочинна організація на хабарі та інші підкупи витратила близько 2 мільярда доларів. Хабарі на суму 500 тисяч доларів чи мільйон доларів були мало не нормою. Часто вони сягали 5, 8 і навіть 20 мільйонів доларів Переважно це були одноразові "виплати", але мало місце й систематичне отримання хабарів, у деяких випадках воно тривало роками.

"Серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня (ті, кого називають керівництвом держави), міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у т.ч. найвищих судових інстанцій. Отримувачами хабарів були представники багатьох політичних партій — як провладних, так і опозиційних". -зазначив Трепак.

Також він запевнив, що матеріали, які він передав до НАБУ дозволять зовсім з іншого боку подивитись на зустрічі у січні -лютому 2014 року відомих політичних діячів, які начебто представляли Майдан, з Януковичем на Банковій.

"У тому, що ці матеріали є оригінальні, в мене немає жодних сумнівів. По-перше, на їх оригінальності наголошує джерело, з якого я отримав ці матеріали. По-друге, ретельний візуальний огляд дозволяє зробити однозначний висновок– це оригінали. По-третє, до такого ж висновку дійшов експерт, якому на дослідження я дав частину документів. По-четверте, це випливає зі змісту самих матеріалів: підробити таку кількість документів різних видів, які стосуються тисяч подій і фактів, – просто нереально", - запевнив Віктор Трепак.

Також він додав, що не виключає, що ці матеріали можуть згодом оприлюднити у ЗМІ. Однак наголосив, що нині - це вкрай не бажано.




Надрукувати
мітки:
коментарів