Поділитись:

Дефіцит трудових ресурсів у Польщі: планують підписати угоду з Україною

Вівторок, 28 червня 2016, 12:20

Дефіцит трудових ресурсів в Республіці Польща починає набувати відчутних масштабів, що загрожує економічному зростанню країни, оскільки частина населення працевлаштувалась в інших, більш заможніших країнах Європи.

У зв'язку з цим, проблему польська влада планує вирішити за допомогою емігрантів із сусідньої держави. Зокрема, Україна і Польща мають намір підписати угоду про поглиблення співпраці у сферах вищої освіти та науки в грудні 2016 року. Такі результати зустрічі міністра освіти і науки Лілії Гриневич та віце-прем'єр-міністра, міністра досліджень і вищої освіти Польщі Ярослава Говіна (Jarosław Gowin), – повідомляє Економіст.

Передбачається, що відповідну угоду підпишуть в грудні під час візиту Говіна в Київ. Документ допоможе поглибити співробітництво у сферах академічної порядності та міжуніверситетської мобільності.

Гриневич зазначила, що сьогодні існує диспропорція: студентів, які використовують програми мобільності, значно більше, ніж викладачів і дослідників. Вона припустила, що створення спільних українсько-польських програм для вчителів і вчених могло б значно покращити цю ситуацію.

Також Україна і Польща планують створити спільну інтернет-платформу для вищих навчальних закладів, що допоможе поглибити партнерські відносини між ними.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НЕСТАЧА КАДРІВ У ПОЛЬЩІ: НА РОБОТУ КЛИЧУТЬ УКРАЇНЦІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів