Поділитись:

Євро-5 для українців: винятки зі стандарту

Понеділок, 25 липня 2016, 10:10

З 1 січня 2016 року в Україні почав діяти стандарт екологічної безпеки, що регламентує кількість шкідливих речовин у викидах автомобілів – Євро-5. Згідно з цим стандартом автомобіль, випущений до 2010 року, фактично не може бути розмитнений в Україні, адже не відповідає всім вимогам безпеки.

Особливості та винятки зі стандарту, які можуть допомогти тим, хто хоче привезти авто з-за кордону, з'ясовував "Конкурент".

***

Міжнародні екологічні вимоги до транспортних засобів, що ввозяться на територію України, Верховна Рада впроваджувала поступово.

Така норма передбачена Законом "Про внесення змін до Закону "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів "щодо колісних транспортних засобів" №5177-17 від 6.07.2012 року.

Введення стандарту Євро-5 відноситься лише до автомобілів, реєстрація яких здійснюється вперше, якщо проводиться повторна реєстрація, то норми Євро-5 не мають значення. Під час перевірки авто на відповідність значення мають категорія транспортного засобу, тип двигуна, рік випуску.

Однак, є певні винятки із стандарту екологічної безпеки Євро-5. Особливості законодавства коментує адвокат, партнер юридичної компанії "Юстерра"Богдан Ульчак.

"Стандарт екологічної безпеки Євро-5 в Європейському Союзі діє з 2009 року, проте нині вони користуються стандартом Євро-6. Введення цього стандарту в Україні передбачає певні обмеження щодо ввезення та виробництва автомобілів, але є й винятки", – зауважує юрист.

Також можна привезти з собою авто, що відповідає кожному стандарту Євро, або навіть не відповідає жодному, якщо особа переїжджає на постійне місце проживання в Україну.

Надрукувати
мітки:
коментарів