Поділитись:

В Україні ретельніше слідкуватимуть за збагаченнями суддів

П'ятниця, 15 липня 2016, 13:26

Активісти "Автомайдану" запустили проект Prosud, головною метою якого є контроль діяльності українських суддів, а також очищення судової системи від непорядних суддів.

Про це зазначено в повідомленні на офіційній сторінці проекту у Facebook.

"Наш проект є своєрідною ревізією судової системи. Судді є однією з найбільш закритих та одночасно найбільш схильних до корупції "каст". Саме тому проведення судової реформи – одне з першочергових завдань для нашої країни", – сказано у повідомленні.

Для цього був створений сайт prosud.info, на якому буде розміщений аналіз декларацій суддів, які порівнюватимуться з відомостями з майнових реєстрів. Наразі на сайті розміщені вже декларації 7766 суддів.

"Кожен суддя на сайті має своє "досьє", в якому будуть зазначені його офіційні доходи та членів сім'ї в розділі "Статки", в розділі "Майно" буде вказана загальна площа квартир, житлових будинків, земельних ділянок судді та його родини, натиснувши "Професійні показники" діяльності, ви зможете переглянути кількість розглянутих суддею справ та скарг на нього", – зазанчають автори проекту.

Даний розділ поки перебуває на стадії створення, оскільки Вища кваліфікаційна комісія суддів поки що не надала дані про суддів, але незабаром повинна це зробити.

У разі невідповідності декларацій та статків судді, згідно з повідомленням, його відвідуватиме "Автомайдан", а зібрані дані передаватимуться компетентним органам.

Також всі судді, що брали участь у "справах Майдану", матимуть помітку червоного кольору біля фото профайлу "Участь у справах Майдану".

Автори проекту закликали всіх, хто має інформацію про незаконне збагачення суддів, повідомляти її через спеціальну форму.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
12 березня 2024