Поділитись:

ФБР розслідуватиме вбивство журналіста Шеремета

П'ятниця, 22 липня 2016, 15:10

Президент України Петро Порошенка доручив правоохоронцям створити оперативну групу із розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета на чолі з Хатією Деканоідзе.

Порошенко вимагає, аби до цієї групи увійшли найкращі спеціалісти та слідчі, - про це повідомляє Адміністрація Президента.

"Це справа нашої честі – вжити всіх заходів, щоб в найкоротші терміни цей злочин був розкритий", - наголосив він.

Також Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну зв'язатися з партнерами з Європейського Союзу для того, щоб запросити їх експертів для розслідування вбивства журналіста.

Крім того, Президент повідомив, що попросив допомоги й у США: участі в роботі групи експертів Федерального бюро розслідувань, які володіють унікальними методами дослідження вибухової техніки.

Як повідомив речник держдепартаменту США Джон Кірбі, ФБР вже взялося за справу, – інформує Еспресо.

"Ми вітаємо заяви поліції та генерального прокурора про те, що цей злочин буде розслідуваний у повній мірі і злочинці будуть притягнуті до відповідальності, Федеральне бюро розслідувань почало допомагати українській владі у розслідуванні", – заявив він.

Натомість екс-перший заступник голови Адміністрації Президента Андрій Портнов запевнив, що ФБР не має юрисдикції та процесуальних можливостей для роботи в Україні.

"Правоохоронні начальники заявили, що до розслідування сьогоднішнього вбивства журналіста залучать ФБР. Слід зазначити, що в іноземного правоохоронного органу на території України немає ні юрисдикції, ні компетенції, ні слідчих або оперативних потужностей, ні встановлених законом прав і обов'язків, ні кадрових ресурсів, ні процесуальних можливостей", – написав він у Facebook.

Портнов додав, що ФБР не мають права організовувати та проводити експертизи чи давати вказівки слідчим і прокурорам.

"Заяви влади про притягнення до розслідування ФБР США - дешевий піар", – зазначив він.

Своєю чергою, Хатія Деконаїдзе повідомила, що Федеральне бюро розслідувань США таки допомагатиме у розслідуванні справи.

Про це вона написала у Facebook після зустрічі з американцями 21 липня.

"Щойно закінчилася зустріч з представниками ФБР. Вони допомагатимуть у розслідуванні", – написала вона і попросила ЗМІ не поширювати неперевірену інформацію про цю справу.

Нагадаємо: 20 липня в Києві журналіст "Української правди" і ведучий радіо "Вести" Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля. Автомобіль належав керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 лютого 2024
11:33
06 лютого 2024
23 січня 2024
12 січня 2024
13:23
24 листопада 2023
09 жовтня 2023
18:08
07 червня 2023
01 червня 2023
31 травня 2023
23 березня 2023