Поділитись:

Де в Україні жити найкраще?

Четвер, 04 серпня 2016, 17:53
Де в Україні жити найкраще?

Оцінити реальний рівень життя населення дуже важко, для цього можна порівнювати безліч різних показників: рівень доходів і рівень цін, ринок праці, рівень медичного обслуговування і освіти, екологічний стан території та багато інших.

Але чи можуть нам ці показники розповісти про реальний рівень життя? Наприклад, рівень середньої зарплати в регіоні може бути невисоким, але при цьому легко влаштуватися на роботу і є доступне житло. Також не можна назвати високим рівень життя в регіоні, де, наприклад, рівень доходів населення вищий середнього, проте через погану екологію люди багато хворіють і рано вмирають. Така ситуація характерна для регіонів, де розвинена промисловість, - пише Hyzer.

Для того, щоб дізнатися реальний рівень життя, треба визначити один простий показник - це сальдо міграції.

Довідка:

Сальдо міграції - різниця числа осіб, які прибули на будь-яку територію, і числа осіб, які вибули звідти за один і той же проміжок часу. Сальдо міграції може бути позитивним і негативним.

Якщо з будь-якого регіону люди їдуть, значить їх там щось не влаштовує. Це може бути рівень доходів, ціни, екологія, клімат, медичне обслуговування, інфраструктура тощо. Але якщо в області негативне сальдо міграції, значить там погано жити. Зазвичай люди їдуть туди, де їм буде краще, тому чим вище сальдо міграції в регіоні, тим вищий там рівень життя.

Де в Україні жити найкраще?

Згідно з офіційними даними Держстату за внутрішніми міграціями за перші 6 місяців 2016 року, більшість областей у нас мають позитивне сальдо міграції. Серед усіх цих регіонів варто виділити трійку лідерів, куди їде дуже багато людей - це Київська область, Харківська область і місто Київ.

Надрукувати
мітки:
коментарів