Поділитись:

Матіос хоче піти у відставку, – ЗМІ

Неділя, 07 серпня 2016, 18:12

Заступник генпрокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос має намір подати у відставку у вересні.

Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Букви", – пише Українська правда.

"Наразі думаю, що найбільш дієвим інструментом виконання усіх взятих на себе викликів з боку генерального прокурора є військова прокуратура. Ми встигнемо до 1 вересня, коли відбудеться 100 днів. Після того я, напевно, зі спокійною душею піду. Зроблене і створене є на кого залишити. Піду вчитися іншого життя", - сказав Матіос.

Коментуючи свою заявку на посаду голови Державного бюро розслідувань, він сказав, що "це спортивний інтерес заради того, аби довести, що у нас все паперове дуже важко стає буквальним і практичним".

"Вагітність, що триває 9 місяців, призводить до народження повноцінної людини. З мінімальними аспектами свідомості, радше інстинктами — але через 9 місяців. У нас вже ДБР скоро буде 7-місячне. На папері. Отже, або не народилося, або у критичному стані в барокамері знаходиться. Відразу у реанімацію", - сказав він.

Матіос висловив здивування щодо того, що в ДБР для професіоналів слідчо-оперативної роботи встановлена така процедура, як проходження поліграфа.

"Звісно, і конкурс, здача іспитів з теорії норм закону. Водночас наші колеги-антикорупціонери поліграф не проходили. Але їм суспільство довіряє більше, ніж тому ж слідчому, який повинен розслідувати військові злочини, злочини щодо правоохоронців, щодо тих самих детективів ДБР, НАБУ і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Тобто складається враження, що є таке бажання створити орган, як бензином погасити багаття", - сказав він.

Як відомо, Матіос працює головним військовим прокурором, а також заступником генпрокурора, начальником Головного управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату та нагляду за додержанням законів у воєнній сфері з серпня 2014 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів