Поділитись:

Українцям буде важче отримати роботу в Польщі

Понеділок, 29 серпня 2016, 19:37
Українцям буде важче отримати роботу в Польщі

З наступного року змінюються правила працевлаштування українців у Польщі.

Замість заяв працедавців про намір доручити виконання роботи іноземцю (пол. Ośwadczenie o zamiazre powierzenia pracy cudzoziemcowi) будуть діяти дозволи (Zezwolenie na pracę dla cudzoziemców), що видаватимуть районні бюро праці (пол. Powiatowy Urząd Pracy), – повідомляє Польське радіо.

Ввлаштуватися на роботу українцям стане складніше, бо нові дозволи реєструватимуть на центральному рівні. Це спростить перевірку таких документів.

Голова Польсько-української господарчої палати Яцек Пєхота каже, що є працедавці, котрі подають значно більше заяв, аніж вони у змозі найняти робітників. Відтак частина документів потрапляє на чорний ринок.

Він вважає, що ця проблема вже незабаром зникне. З 2017 року заяви замінять на дозволи, що видаватимуть бюро праці. Їх видаватимуть автоматично, але завдяки реєстрації, їхню справжність буде простіше перевірити.

Голова Польсько-української господарчої палати визнає, що існує ризик, що бюро праці не встигатимуть з перевіркою заяв. При цьому він додав, що є ідея, аби оплати за видавання цих дозволів залишалися у бюро, а це дозволить наймати додаткових працівників.

Дізнатися детальніше щодо зміни правил видачі робочих віз.

Нагадаємо: такі правила ініціював Євросоюз. Ще у жовтні в ЄС запропонували нові правила, за якими іноземцям потрібно буде отримувати офіційні дозволи на роботу в місцевому Мінпраці.

Надрукувати
мітки:
коментарів