Поділитись:

Е-декларацію з високопосадовців подав лише один представник Кабміну

Вівторок, 13 вересня 2016, 15:44
Е-декларацію з високопосадовців подав лише один представник Кабміну

В Реєстрі електронних декларацій досі відсутні декларації про доходи високопосадовців, більшість декларантів – держслужбовці середньої ланки, судді й прокурори.

Про це сказано у повідомленні голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак у Facebook.

"Наразі маємо 1908 користувачів та 195 внесених до Реєстру декларацій. Це 111 щорічних декларацій (за 2015 рік), 27 повідомлень про зміни в майновому стані, 51 декларація держслужбовців перед звільненням та 6 декларацій, поданих суб'єктами декларування, які є кандидатами на посаду", – написала вона.

"Більшість декларантів – начальники й заступники (голів) відділів, керівники апаратів, судді й прокурори. В Реєстрі досі відсутні декларації високопосадовців – Президента, глави уряду, народних депутатів, міністрів. Єдиним, хто наразі публічно відзвітував про свої доходи, є заступник міністра енергетики та вугільної промисловості", – зауважує пані Корчак.

Йдеться, зокрема, про Олександра Светеліка – заступника міністра енергетики та вугільної промисловості, якого згідно з розпорядженням Кабміну № 634-р від 31 серпня 2016 року звільнено з посади.

"Також в Реєстрі зафіксована інформація про зміни в майновому стані одного з депутатів Верховної Ради України. Процес триває", – додала голова НАЗК.

Надрукувати
мітки:
коментарів