Поділитись:

Україна – на 135 місці у світовому рейтингу економічної свободи

Четвер, 15 вересня 2016, 15:58

Україна за рік опустилася з 128 на 135 місце у рейтингу країн по економічній свободі.

Про це йдеться в щорічній доповіді "Економічна свобода світу: 2016" канадського дослідницького Інститута Фрейзера і Українського товариства економічних свобод, – передає РБК-Україна.

Зазначимо, що звіт складено на основі статистики щодо кожної країни за 2014 рік (останній доступний для порівняння даних рік).

Рейтинг країн за рівнем економічної свободи очолив Гонконг, далі йдуть Сінгапур і Нова Зеландія.

У топ-10 також увійшли Швейцарія, Канада, Грузія, Ірландія, Маврикій і Об'єднані Арабські Емірати, Австралія і Великобританія (дві останні країни займають 10 місце). Для порівняння Польща займає 40 місце, Росія - 102.

Згідно з доповіддю, в Україні впали показники в розмірі держави в економіці, забезпеченості грошей, свободі міжнародної торгівлі. У той же час зросли показники стану правової системи і прав власності, а також регулювання банківської сфери, бізнесу та ринку праці.

Найгірше в Україні йдуть справи з забезпеченістю грошей (153 місце) і свободою міжнародної торгівлі (131 місце). При цьому відносно непогані результати країна отримала за показниками "розмір держави" (70 місце) і "регулювання бізнесу" (71 місце).

Надрукувати
мітки:
коментарів