Поділитись:

Роман Жадана екранізують за державний кошт

Четвер, 22 вересня 2016, 21:34
Роман Жадана екранізують за державний кошт
Кінопроект стрічки за романом Жадана "Ворошиловград" переміг на 9 конкурсному відборі Держкіно.

Переможців 9 конкурсного відбору кінопроектів, що отримають державне фінансування, оголосили під час прес-конференції 21 вересня, – повідомляє Українська правда.

Стрічка "Ворошиловград" набрала найбільшу кількість балів – 43.

Продюсерами фільму стануть Володимир Яценко та Міклош Гімеш. Режисер стрічки – Ярослав Лодигін, який, спільно із Сергієм Жаданом і Наталією Ворожбит, написав сценарій картини.

Фільм планують повнометражним із хронометражем 120 хвилин та бюджетом 30 980,63 тисяч гривень, 15 490,32 тисяч з яких творці планують отримати від держави.

Дев'ятий конкурсний відбір відзначився рекордною кількістю кінопроектів, що претендували на державне фінансування.

"Дуже приємно констатувати, що якість кінопроектів росте від відбору до відбору. Багато проектів мають високий рівень і перед експертами стояло важке завдання, бо те, що ми бачили, можна назвати справжньою конкуренцією", – голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Під час першого етапу експертна комісія опрацьовала 172 кінопроекти. З них 90 були допущені до другого етапу, який відбувався у форматі відкритих пітчингів, після яких було обрано 48 кінопроектів.

Експертна комісія з питань кінематографії затвердила рейтинговий перелік кінопроектів, що претендують на включення до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/2017 роки.

Серед переможців є також новий фільм Любомира Левицького "Егрегор" та стрічка Кшиштофа Зануссі "Ефір". Також фінансування отримали два анімаційні фільми – "Викрадена принцеса" та "Мавка. Лісова пісня".

Недостатньо голосів зібрав проект "Врунгель. Нові пригоди", автором якого виступив Давид Черкаський, український мультиплікатор, що створив "Острів Скарбів" та "Пригоди капітана Врунгеля".

"Я надзвичайно задоволений результатами чергового конкурсного відбору. На мій погляд, раніше нам не завжди вдавалося досягнути балансу між фестивальним кіно і фільмами для широкої глядацької аудиторії. Цього разу ситуація змінилася і сучасні українські фільми зможуть зацікавити не лише вибагливих кінокритиків, але й матимуть успішну прокатну долю", – зауважив голова експертної комісії з питань кінематографії Андрій Дончик.

Надрукувати
мітки:
коментарів