Поділитись:

Коли немає зв'язку: додатки, які працюють без інтернету

Четвер, 13 жовтня 2016, 19:36
Коли немає зв'язку: додатки, які працюють без інтернету

Завдяки невеликій території України та зусиллям операторів можна почати думати, що онлайн завжди під рукою, досить лише витягнути смартфон з кишені.

Але бувають ситуації, коли зв'язок недоступний, і тоді звичні "хмари", веб-сервіси та додатки стають недосяжними. Доведеться переходити в офлайновий режим, у якому можна зручно почуватися, скориставшись додатковими утилітами. Про це пише Tech Today.

Зберегти контент для офлайнового перегляду

Без інтернету недоступні новини, цікаві статті та публікації друзів у соцмережах. Але з Pocket ці матеріали можна буде читати і в офлайні. Ця програма зберігає контент – текст та відео – для подальшого перегляду. Вона також очищає його від різноманітних банерів та реклами.

Мапи та навігація

Популярні на Android карти Google Maps добре працюють, якщо є доступ в інтернет. В офлайні користуватися ними не так зручно, і варто обрати інший навігаційний додаток. Наприклад, HERE WeGo, які надають повний офлайновий доступ. До них можна завантажити повну карту вибраної країни з покроковою навігацією. Плюс вона співпрацює з популярними сервісами TripAdvisor, Car2Go, BlaBlaCar та іншими, щоб можна було зручніше планувати свій маршрут.

"Подкасти"

Утиліта PlayerFM дозволяє в офлайновому режимі прослуховувати подкасти. Підписки синхронізуються в "хмарі", тому налаштування додатка будуть однаковими на різних пристроях. Окрім цього, можна налаштувати PlayerFM автоматично зберігати вказані подкасти для офлайнового прослуховування.

"Вікіпедію" в кишеню

Часто кажуть, що сьогодні не обов'язково знати, адже потрібну інформацію можна знайти в інтернеті. Прихильникам подібного підходу знадобиться утиліта Kiwix, яка дозволяє завантажити всю Wikipedia в пам'ять гаджета та користуватися нею офлайн. Додаток завантажує всі розділи Wikipedia, разом зі словниками, цитатами, книгами, новинами, джерелами тощо. Для навігації за цими даними є зручний пошук.

Керування фінансами

За витратами та доходами при відсутності інтернету зручно стежити через додаток Financius. Усе, що необхідно, – ретельно вводити дані. Financius аналізує їх та показує повну картину. А якщо додавати теги, тоді звіт ще міститиме категорії. Для зручності роботи, окрім акаунту Financius, можна вивантажувати дані на картку SD чи онлайновий накопичувач Google Drive.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
19 березня 2024
08 березня 2024
12 грудня 2023
23 листопада 2023
30 жовтня 2023
02 жовтня 2023
29 вересня 2023
24 вересня 2023
18:32