Поділитись:

Ф'юрі відмовився від чемпіонських поясів

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 09:10
Ф'юрі відмовився від чемпіонських поясів
Британець Тайсон Ф'юрі відмовою від титулів чемпіона світу спробував зберегти обличчя після допінгового скандалу та скасування реваншу з Володимиром Кличком.
Про це повідомляє Еспресо.

Про що заявив Тайсон Ф'юрі

У четвер, 13 жовтня, нетривале володарювання Тайсона Ф'юрі у надважкому дивізіоні добігло свого логічного завершення. Скандальний британський боксерофіційно відмовився від чемпіонських титулів за версіями Всесвітньої боксерської федерації (WBA), Всесвітньої боксерської організації (WBO) Міжнародної боксерської організації (IBO).

"Я виграв титули на рингу, але я не в змозі захистити їх зараз. Я прийняв тверде й емоційне рішення офіційно відмовитися від заповітних титулів чемпіона світу. Я відчуваю, що це справедливо, правильно і на благо боксу, щоб зберегти титули активними. Тепер я маю ще один великий виклик у моєму житті, як проти Кличка. Я вистою", - сказав Ф'юрі.

Чому відмова від титулів це спроба зберегти обличчя

Своєю заявою Тайсон Ф'юрі намагається зберегти обличчя. Тепер виглядає, що він благородний хлопець, який позбавив світ боксу від юридичної тяганини з оголошенням титулів вакантними та зробив можливими чемпіонські бої уже найближчим часом.

Насправді, це лише гра на випередження. Згадувані звання у британського важковаговика однаково би відібрали. У жовтні Ф'юрі впіймали на вживанні кокаїну, який є забороненим препаратом. Через допінг на чемпіона світу чекала дискваліфікація.

Окрім того, Тайсон Ф'юрі не зміг надати WBA та WBO пояснень, чому він відмовився від бою-реваншу з Володимиром Кличком, який мав відбутися 29 жовтня у Манчестері. Британець не надав належних медичних довідок, а лише розповів про проблеми зі здоров'ям та депресію.

У сукупності допінговий скандал та відмова від захисту титулів призведе до втрати Ф'юрі боксерської ліцензії.

Чому британець мав битися саме з Кличком

Тайсон Ф'юрі став чемпіоном світу у надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF (Міжнародної боксерської федерації) 28 листопада 2015 року, відібравши титули у Володимира Кличко у німецькому Дюссельдорфі.

У контракті на поєдинок було прописано право Кличка на бій-реванш, який спочатку призначили на 9 липня цього року, але потім через травму британця перенесено на жовтень.

Проте на кону в цьому матчі вже мало стояти три, а не чотири титули. Раніше IBF позбавила Ф'юрі чемпіонського звання, через те, що він відмовився проводити обов'язковий захист проти іншого представника України - В'ячеслава Глазкова. У підсумку пояс IBF опинився у руках британця Ентоні Джошуа.

Що тепер робити Кличку

Головним постраждалим у цій ситуації виявився Кличко, який поступившись "допінговому" Ф'юрі, позбувся одразу чотирьох чемпіонських титулів, зібрати які знову до купи буде дуже важко, особливо враховуючи, що українцю вже 40 років.

Проте за один або кілька титулів Кличко обов'язково боксуватиме. У рейтингах WBO та WBA українець займає друге місце, а у разі проголошення поясів вакантними за них битимуться саме боксери, які посідають у класифікації перші дві сходинки. По лінії IBO екс-чемпіон світу рейтинг взагалі очолює.

Зараз Кличко чітко визначив для себе пріоритети і намагається домовитися про бій з Джошуа, який може відбутися вже 10 грудня. На перепоні стоїть те, що у талановитого британця є зобов'язання перед WBO про обов'язковий захист титулу проти офіційного претендента - новозеландця Джозефа Паркера.

Крім того, промоутери нової зірки британського боксу не надто хочуть ризикувати та так швидко виводити Джошуа на Кличко. Але визначальним аргументом тут врешті можуть стати великі гроші, які здатен зібрати цей бій.

Що далі чекає на Ф'юрі

На Ф'юрі найближчим часом чекає дискваліфікація. Вона може виявитися тривалою – від двох до чотирьох років, якщо виявиться, що британець вживав допінг безпосередньо перед поєдинком з Кличком. Втім, у випадку, якщо британець доведе що вживав кокаїн у міжзмагальний період, у нього є шанс уникнути тривалого відсторонення від боксу.

У будь якому випадку Ф'юрі за свої "подвиги" залишиться без боксерської ліцензії та певний час не зможе боксувати. Коли ж він повернеться на ринг - йому доведеться все починати з початку. Проводити рейтингові бої, щоб потрапити до топ-15 рейтингу однієї з організації.

Лише у цьому випадку екс-чемпіон світу зможе розраховувати на те, що один з чемпіонів дасть йому шанс битися за титул, чи він самотужки знову здобуте статус офіційного претендента. За найскромнішими підрахунками на це знадобиться щонайменше два роки.

Надрукувати
мітки:
коментарів