Поділитись:

Електронний квиток може запрацювати у всій Україні

Вівторок, 25 жовтня 2016, 08:51

Єдиний електронний квиток на весь міський транспорт в Україні може запрацювати вже в листопаді.

Про це в інтерв'ю ТСН сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Проблема з тим, що в нас багато так званих "маршруток" переобладнані з вантажних мікроавтобусів без жодних заходів безпеки. Ми зараз готуємо низку підзаконних актів на рівні постанов Кабміну, якими маємо врегулювати питання безпеки. Також це буде розглянуто під час інфраструктурного дня у Раді 3 листопада – будуть підвищені вимоги до безпеки та комфорту громадян і лібералізований сам ринок. На жаль в нас є проблема, що багато маршруток – нелегальні, вони не сплачують податків, крім того водії можуть дурити своїх роботодавців, тому ми хочемо ввести єдиний електронний квиток на всі види транспорту", – каже Омелян.

Якщо ж електронний квиток таки запрацює, то кожен громадянин зможе користуватись всіма видами транспорту в межах одного міста, або навіть області, залежно, як домовляться.

"Для того, щоб кожен раз не платити готівкою. Це дає перевагу і перевізникам, і бюджету міста. На прикладі Батумі – з впровадженням електронного квитка надходження до бюджету міста одразу зросли на 60%", – зазначив міністр.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЕЛЕКТРОННИЙ КВИТОК: КОЛИ І ЯК ЦЕ ПРАЦЮВАТИМЕ В ЛУЦЬКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів