Поділитись:

Які фракції у Верховній Раді втратили найбільше депутатів

П'ятниця, 04 листопада 2016, 15:21
Які фракції у Верховній Раді втратили найбільше депутатів

4 листопада спікер Верховної Ради Андрій Парубій з трибуни парламенту оголосив про вихід із депутатської групи "Воля народу" Юрія Шаповалова та вступ до неї Олександра Фельдмана.

Останній тим самим врятував "Волю народу" від розпуску, адже відповідно до регламенту чисельність депутатської групи не може бути меншою за чисельність найменшої із фракцій у першій сесії скликання, тобто 19 нардепів. Якби до групи не приєднався Фельдман, за 15 днів у Раді стало б на одне об'єднання менше, – пише "Слово і Діло".

Втім, така рокіровка – цілком звична річ для українського парламенту. "Слово і Діло" підрахувало, що з 2007 року, тобто за три скликання Ради, найбільше депутатів залишили лави фракції "Партії регіонів" (1 у VI скликанні та 141 – у VII). Також активно втрачала членів протягом різних періодів своєї історії "Батьківщина" (72 депутати, найбільше з яких – 57 – пішли в VI скликанні).

Майже вдвічі менше становлять втрати фракції Комуністичної партії – 34 нардепа, 32 з яких залишили її в VII скликанні. З групи "Воля народу" за все VIII скликання українського парламенту пішли 8 народних депутатів, однак в інфографіці не врахований вихід Юрія Шаповалова, оскільки офіційні дані про це ще не оприлюднені на сайті Верховної Ради, а отже, вважаються такими, що не набули чинності.

Які фракції у Верховній Раді втратили найбільше депутатів

Надрукувати
мітки:
коментарів