Поділитись:

Десять компаній, які контролюють майже всю їжу і напої у світі

Четвер, 10 листопада 2016, 20:37
Десять компаній, які контролюють майже всю їжу і напої у світі

Oxfam, міжнародне об'єднання з 15 організацій, що працюють у більше ніж 90 країнах у всьому світі, створило приголомшливу інфографіку, яка показує, наскільки взаємопов'язані споживчі бренди. Лише 10 компаній контролюють майже усю їжу і напої у світі.

Це компанії – Nestle, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Kellogg's, Марс, Associated British Foods і Mondelez – на кожного з них працюють тисячі, заробляють вони мільярди доларів щороку, – пише ІA ZIK.

Oxfam створило приголомшливу інфографіку, яка показує, як насправді взаємопов'язані споживчі бренди.

Десять компаній, які контролюють майже всю їжу і напої у світі

Мета: простимулювати ці компанії до позитивних змін та проінформувати споживачів у тому, хто контролює відомі бренди

Kellogg's

Дохід у 2015 році: $ 13,5 млрд

Забудьте про Froot Loops (зернові кільця) і Frosted Flakes (зернові кульки), Kellogg's володіє такими брендами як Eggo (заморожені вафлі), Pringles (чіпси) і Cheez-It.

Associated British Foods

Дохід у 2015 році: $ 16,6 млрд

Ця британська компанія володіє такими брендами, як Dorset Cereals і Twinings tea (чаї), а також компанією з роздрібної торгівлі Primark.

General Mills

Дохід у 2015 році: $ 17,6 млрд

General Mills є найвідомішою компанією з зернових снеків Cheerios і Chex, але вона також володіє такими брендами, як Yoplait (йогурти), Hamburger Helper (макарони з порошковим соусом), Haagen-Dazs (морозиво), і Betty Crocker (вигаданий персонаж у рекламних кампаніях їжі та рецептів).

Danone

Дохід у 2015 році: $ 24,9 млрд

Найвідоміший виробник йогуртів Activa, Yocrunch і Oikos, Danone також продає продукти лікувального харчування і воду у пляшках.

Mondelez

Дохід у 2015 році: $ 29,6 млрд

Снекова компанія володіє брендами: Oreo (печиво, що складається з двох шоколадних дисків і солодкої кремової начинки між ними), жувальна гумка Trident і Sour Patch Kids (цукерки).

Марс

Дохід у 2015 році: $ 33 млрд

Марс найкраще відомий своїми шоколадними брендами, такими як M & M, але він також володіє рисом Uncle Ben's, цукерками Starburst і жувальною гумкою Orbit.

Coca-Cola

Дохід у 2015 році: $ 44,3 млрд

Coca-Cola, окрім солодкої води володіє такими марками напоїв, як Dasani, Fuze, і Honest Tea.

Unilever

Дохід у 2015 році: $ 59,1 млрд

Список брендів компанії Unilever включає в себе дезодорант Axe, чай Lipton, морозиво Magnum, і майонез Hellmann.

PepsiCo

Дохід у 2015 році: $ 63 млрд

На додаток до пепсі та інших газованих напоїв, PepsiCo також володіє брендами Quaker Oatmeal (вівсянка), Cheetos (снеки), і Tropicana (соки).

Nestlé

Дохід у 2015 році: $ 87 млрд

Nestlé володіє дитячим харчуванням Gerber, Perrier (французький бренд мінеральної води), DiGiorno (піца) і Hot Pockets (продукти швидкого розігріву у мультихвильовці), плюс, звичайно ж, бренди цукерок, включаючи Butterfinger і KitKat.

Надрукувати
мітки:
коментарів