Поділитись:

Міжнародне агентство Fitch покращило рейтинг України

Понеділок, 14 листопада 2016, 11:00
Міжнародне агентство Fitch покращило рейтинг України

Агентство Fitch Ratings покращило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах із ССС (ймовірний дефолт) до В- (істотно недостатній рівень кредитоспроможності) зі стабільним прогнозом.

Зазначається, що на покращення рейтингу вплинула надана Україні фінансова допомога – транші МВФ та інша, завдяки чому збільшилися резерви у валюті, а також більш гнучкий курс валюти. Втім зазначається, що ліквідність досі значно нижча за тверду оцінку В, – повідомляє ТСН.

Дефіцит поточного рахунку, агентство очікує, збільшиться до 2,5% ВВП у 2016 році та продовжить збільшуватись до 3% у 2018 році. Але, за допомогою зовнішнього фінансування та внутрішньої зваженою політики, очікується зростання резервів.

Рівень інфляції, зазначаються у повідомленні, занадто високий: 14,9% у 2016 році. При цьому навіть за виконання політики НБУ, що спрямована до зменшення інфляції до 5% у 2019 році, все одно до передбаченого рейтингом В значення у 4,6% Україна не дотягне. Політичні ризики в Україні, зазначає агентство, залишаються на дуже високому рівні, але в короткостроковому періоді виглядають більш стабільними. У банківському секторі ситуація стабілізувалася, але все одно слабка, з низьким рівнем капіталізації та неповоротних кредитів більш ніж на 50%, і становить небезпеку для економічної стійкості та стримує економічне відновлення.

Fitch Ratings зазначає, що знизити рейтинг може відмова іноземних партнерів надавати допомогу, а також внутрішні та зовнішні геополітичні потрясіння. Крім того, агентство врахувало рейтинг у випадку, якщо в зоні АТО ситуація залишиться незмінною, а "борг Януковича" перед Росією не завадить Україні отримувати підтримку.

Надрукувати
мітки:
коментарів