Поділитись:

Ресурс EX.UA закривається

Четвер, 17 листопада 2016, 08:55

Ресурс EX.UA прийняв рішення припинити роботу.

Як йдеться у повідомленні адміністраторів файлообмінника, за останній рік EX.UA довелося відчути на собі прямі погрози, шантаж (зокрема і на міждержавному рівні), DDOS атаки. А це наражає на небезпеку особисту інформацію та особисті файли користувачів, які зберігаються на ресурсі.

"EX.UA працював в правовому полі. Не всім подобалася таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому ресурс не схвалює ту систему розподілу і управління авторськими правами, яка виникла сьогодні.

За час існування EX.UA поставив перед собою завдання підняти цю проблему в українському суспільстві. Особистим прикладом ресурс показав, що країна здатна зіскочити з голки торрентів і в рамках ринкових механізмів плавно рухатися до нормалізації правовідносин між користувачами, правовласниками і інтернет-майданчиками. Частина з цих завдань виконано, частина – ні", – йдеться у повідомленні.

Адміністратори переконані, що останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму.

"Новий закон, який перебуває на підписанні у Президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти тільки проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами. І тому він не вигідний. Він мертвий", – йдеться в заяві. Зокрема, на сайті наголошується, що "вигоду отримають тільки іноземні компанії".

"EX.UA завжди ідентифікував себе як національне файлове сховище і відкидав будь-які "пропозиції" пов'язані зі зміною доменної зони і території мовлення. Назва EX.to/co/ru для EX.uа неприйнятно. EX.UA ніколи не зійде з позицій поваги законів України, і тому ресурс прийняв рішення просто припинити свою роботу. Ми просимо всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016. Також повідомляємо користувачів mail.ex.ua, що сервіс буде найближчим часом перенесений на новий домен," – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: нещодавно кіберполіція закрила популярний онлайн-ресурс FS.TO.

Надрукувати
мітки:
коментарів