Поділитись:

Назвали головні чинники смертності на дорогах

П'ятниця, 18 листопада 2016, 11:58
Назвали головні чинники смертності на дорогах

Щорічно на дорогах України гине до 3 тисяч людей, а це майже в два рази більше, ніж кількість загиблих в зоні АТО.

Усього лише за перші 6 місяців 2016 року в аваріях постраждало 15 500 людей. Це майже в два рази більше за середньоєвропейські показники. Про це у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм.

Мустафа НайємМустафа Найєм

Зі слів нардепа, системно цією проблемою в Україні ніхто досі не займався. Саме тому ініціювали кампанію "За безпечні дороги". Участь у ній беруть громадські організації і державні органи.

"Ми плануємо вносити зміни в закони, вимагати імплементації автофіксації, поліпшення якості доріг та інфраструктури і вести широку роз'яснювальну роботу серед громадян. До кампанії вже приєдналися Національна поліція України, Міністерство інфраструктурі України, Всесвітня організація охорони здоров'я, Vision Zero for Ukraine, LEAD office, Асоціація велосіпедістів Києва, Академія водійської майстерності та ін. У парламенті створена міжфракційна група на чолі з моїм колегою Ігорем Діденком, куди увійшов і я сам. До речі, найбільші чинники смертності на дорогах – перевищення швидкості (до 30%), водіння в нетверезому стані (до 20%) і невикористання водіями та пасажирами ременів безпеки (до 10%)", – написав Найєм.

Назвали головні чинники смертності на дорогах

Назвали головні чинники смертності на дорогах

Як повідомив нардеп, в ініціативної групи вже є план перших кроків, серед яких внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення: зменшення допустимого перевищення швидкості (зараз він становить 20 км / год) до 5 км / год і врегулювання питання фотофіксації.

"Щодо пияцтва на дорогах, нещодавно були підвищені штрафи, але я також планую внести на розгляд парламенту законопроект про криміналізацію водіння в нетверезому стані", – додав він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024