Поділитись:

Анатолій Горбатюк: відсутність воєнного стану – помилка влади

Неділя, 27 листопада 2016, 19:03

Процес декомунізації в Україні на сьогодні є питанням політичної безпеки держави.

Про це йшлося в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE.

На думку депутата Луцької міської ради від "Радикальної партії Олега Ляшка" Сергія Були, від процесу декомунізації залежить безпека України. За нинішніх політичних умов важко говорити про демократію. Хтось може робити закиди, що це обмеження свободи слова. Але розглядати це як обмеження свободи слова можна тоді, коли в країні є стабільна держава, коли проводиться стабільна політика.

"В наш час, коли в нас іде війна з Росією, коли російськомовні громадяни декларували (і ми маємо) ДНР і ЛНР на території нашої держави, це, перш за вcе, безпека. Безпека нашої держави. Якби ми ці процеси почали набагато раніше, ми б не мали такої ситуації, яка є на сьогодні", – зазначив депутат.

Повністю підтримав таку позицію і народний депутат України VI скликання від "Партії регіонів" Анатолій Горбатюк.

"Я погоджуюся на 100%. Те, що сьогодні ми не маємо в державі воєнний стан, коли ми втратили території, – це теж помилка і вина сьогоднішньої влади", – сказав він.

Зі слів Анатолія Горбатюка, конституційна норма передбачає запровадження воєнного стану, якщо втрачена певна територія держави. Саме це відбулось з Кримом, але відповідної реакції від влади немає.

"Не введено військовий стан і проводиться мобілізація, то є питання: ми проводимо АТО, як президент сказав, чи сьогодні в українській державі відбувається повноцінна війна з втратами людськими, з каліцтвами, з руйнацією? Я сміливо кажу: війна, – обурився він. – Сьогодні потрібно вводити військовий стан".

Надрукувати
мітки:
коментарів