Поділитись:

Більше горілки – більше грошей: депутати хочуть відновити ДП "Луцький спиртогорілчаний комбінат"

Вівторок, 13 грудня 2016, 13:09

Депутати Волинської обласної ради проситимуть Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана відновити діяльність державного підприємства "Луцький спиртогорілчаний комбінат".

Про це стало відомо у понеділок, 13 грудня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв'язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як сказав ініціатор звернення депутат Волиньради Сергій Сівак, завод у часи своєї роботи був високорентабельним. Нині на Волині функціонує Луцьке місце провадження діяльності Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт", яке є дотаційним та не приносить прибутків.

Обранець громади просить вивести вказане підприємство зі списку тих, що підлягають приватизації, та передати його у комунальну власність області.

"У нас під ногами валяється підприємство, яке дає змогу наповнити бюджети. Воно виставлене на продаж, і його залишкова вартість становить близько трьох мільйонів гривень. Ви ж розумієте, що це копійки. Ми маємо забрати комбінат у комунальну власність, а не віддати задарма якомусь олігарху", – сказав Сівак.

У підсумку комісія вирішила підтримати звернення до Кабінету Міністрів України про повернення активів "Луцького спиртогорілчаного комбінату" шляхом скасування частини постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 року № 672 "Про утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості" та рекомендувати голові Волинської обласної ради та Волинської ОДА взяти виконання цього рішення під контроль.

Надрукувати
мітки:
коментарів