Поділитись:

Одна з виборчих комісій на Волині працювала жахливо, – спостерігач

Вівторок, 20 грудня 2016, 13:30

Одна з виборчих комісій на виборах до об'єднаної територіальної громади Волині 18 грудня працювала жахливо.

Про це розповіли представники Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області на прес-конференції 20 грудня.

Як зауважила консультант ОПОРИ у Волинській області Катерина Шарпата, на виборах у Заболоттівську ОТГ (Ратнівський район) територіальна виборча комісія (ТВК, – К.) працювала "дуже жахливо", приймаючи некомпетентні рішення.

Зі слів представника ОПОРИ Руслана Маника, який безпосередньо спостерігав за виборами в цій ОТГ, із Заболоттівською ТВК проблеми почалися майже одразу.

"Нас, чи злякалися, чи шо. З нами відразу відмовлялися працювати. Відбувалося блокування відносин із цією ТВК", – розповідає спостерігач Громадянської мережі.

Він зауважує, що спершу таки зареєструвався, проте зробив це з помилкою. Вдруге представники ТВК заблокували реєстрацію. Ситуацію у результаті довелося вирішувати через суд.

Як наслідок: представники ОПОРИ на виборах до Заболоттівської ОТГ отримали посвідчення лише за декілька годин до виборів, через що не змогли належно "попрацювати" з дільничними виборчими комісіями.

Крім того, головою комісії ТВК призначили людину, яка вперше брала участь у виборчому процесі. Це значно ускладнило роботу.

"Замість декількох годин, які потрібно було на підрахунок бюлетенів, рахували більше половини доби", – зауважує спостерігач.

Окрім дрібних порушень на дільничних виборчих комісіях в ОТГ, зокрема відсутності належної кількості скриньок, незакриття виборчих списків, під час виборів було зафіксовано спробу проголосувати за чужим паспортом.

"Спостерігач звернув увагу на людину, яка прийшла на дільницю вдруге. Вона принесла паспорт батька і хотіла проголосувати за нього", – каже Руслан Маник.

Представник ОПОРИ додає, що в громаді тоді зчинився шалений тиск. Багато хто казав, що їм бюлетені завжди видають без паспортів.

Проте пізніше ситуацію вдалося владнати.

Надрукувати
мітки:
коментарів