Поділитись:

У Ківерцівській РДА відповіли на звинувачення в хабарництві, адресовані Третяку

Середа, 20 січня 2016, 12:25
У Ківерцівській РДА  відповіли на звинувачення  в хабарництві, адресовані Третяку

Щодо заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергія Третяка в адміністрації поки не ведуть розслідування.

Водночас керівництво району заперечує можливість причетності Третяка до тендерів на закупівлю пального у відділі освіти. Про це повідомили у Ківерцівській РДА, - передає видання Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, Третяка підозрюють в отриманні хабаря, пов'язаного з тендерами для відділу освіти Ківерцівської РДА.

"Є факт затримання правоохоронними органами заступника голови адміністрації Третяка", – визнав голова райдержадміністрації Валерій Ткачук. Він повідомив, що зараз ведуть слідчі дії у відділі кадрів та відділі освіти, тож поки іншої офіційної інформації немає. Водночас службового розслідування поки не ведуть. Сьогодні, 20 січня, мають визначити запобіжну міру.

В адміністрації кажуть, що шоковані ситуацією, яка склалася.

"Є шкідлива вівця в стаді, але чи є вона, чи немає, ми поки не можемо казати. Такий випадок може статися у будь-якій громаді, тому поки робити висновки рано", – сказав Ткачук. Тож він попросив утриматися від заяв до закінчення слідства. "Офіційно заявляю: ніякого відношення адміністрація до проведення тендерів немає. Тендерна комісія є лише у відділі освіти", – додав голова РДА і запевнив, що ніколи не втручався у роботу комісії, тож навіть не знає, хто входить до її складу, та не підписує жодних документів.

"Випадок прикрий і кидає тінь на відділ освіти та адміністрацію", – сказав начальник відділу освіти Ківерцівської РДА Микола Грибук. Проте він зазначив, що відділ освіти "до особистих дій" чиновника не має ніякого відношення. Головний освітянин району запевнює, що тендерні закупівлі палива були проведені згідно чинного законодавства через тендерний комітет, який недавно, для запобігання тиску, розширили до 7 людей.

Торги, в отриманні хабаря за які підозрюють Третяка, оголосили 10 листопада, а провели 12 грудня. У тендері брали участь 6 учасників. На пальне для відділу освіти, враховуючи можливість зростання ціни на паливо, передбачили близько 621 тисячі гривень. Тож після отримання усіх пропозицій, 10 грудня, їх переглянули. Найнижчу ціну на пальне пропонувало ПП "Преміум Сервіс" – 381 100 гривень. На другому місці – пропозиція від ТзОВ "УКРПАТ", яка становила 382 тисячі гривень. Тож переможцем торгів стало ПП "Преміум-Сервіс".

Проте після оголошення фірми переможцем до тендерного комітету передали лист про відмову співпраці через нестабільну ситуацію на ринку та коливання цін на паливо. Тож згідно із законом 28 грудня акцептували наступну пропозицію, а саме від ТзОВ "УКРПАТ". 11 січня комітет отримав усі необхідні документи і заключив договір з ТзОВ "УКРПАТ".

12 січня комітет з конкурсних торгів затвердив результати тендеру. Тож в адміністрації кажуть, що не розуміють, яке відношення взагалі Третяк міг мати до тендерів. "Відносини Третяка і "УКРПАТ" мені не відомі", – зазначив Микола Грибук. Він підкреслив, що Третяк не мав і не міг мати жодного впливу на тендерний комітет. Тож, за його словами, ступінь зв'язку заступника та "УКРПАТу" встановлять правоохоронці.

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
22 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024
22 лютого 2024