Поділитись:

Ковельський ветсанзавод перевірять екологи

Четвер, 05 січня 2017, 17:46

Волинські екологи готують позапланову перевірку у Ковельській філії ДП "Укрветсанзавод" через інформацію про порушення норм утилізації туш тварин.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо: днями волинські ЗМІ повідомляли, що у Ковелі на території державного підприємства "Укрветсанзавод" туші мертвих тварин скидають просто у яму. Підприємство знаходиться у заплавах Турії, тож є велика ймовірність забруднення водних горизонтів. До слова, відстань від Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" до річки Турія становить близько 3 кілометрів.

Директор Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" Вадим Сухонос, коментуючицю ситуацію, зазначив, що острахи марні, адже це було не захоронення, а тимчасове переміщення відходів.

"Наше підприємство першої категорії – закрите. Тут є дві зони. Одна благополучна зона, інша – неблагополучна. Коли до нас надходить сировина, то вона зберігається певний час на спеціальних територіях, потім розробляється і вже тоді йде на утилізацію. Те, що на фото, то це було тимчасове зберігання, швидше за все, під час інвентаризації, коли ми кругом наводили лад, переміщували сировину. Наголошу, що в ями ми не закопуємо. Це я точно кажу. Ми маємо кілька методик утилізації: методом варки, спалювання, методом компостування тощо. Підприємство ліцензоване, має всі необхідні дозвільні документи", – пояснює Сухонос.

Директор підприємства також додав, що до них регулярно приїжджають екологи інспектувати ситуацію, востаннє були минулого місяця.

Питання безпеки роботи заводу та впливу його на довкілля вивчають і у Ковельській міській раді. Зі слів члена тимчасової комісії Ігора Пініса, порушення можуть бути, але не такі, про які говорять ЗМІ.

"Там складна ситуація, адже неодноразово йшлося про закриття заводу. Втім він необхідний для області. Тому зараз діє спеціальна комісія при міській раді, яка вивчає роботу підприємства та його негативний вплив на навколишнє середовище. Щодо інформації журналістів про закопування відходів під землю, то я дуже сумніваюся в цьому, адже територія підприємства обмежена й не надто велика, по суті там і немає, де закопувати. А от неналежне зберігання – це вже інше питання", – вважає депутат.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області – головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Волинської області Олександр Ткачук зазначив, що екологи вже готують позапланову перевірку.

"Відповідний наказ вже є. Наш спеціаліст виїде працювати на завод вже завтра" ,– запевнив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13:15
27 березня 2024
21 березня 2024
11 березня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
19 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
13 лютого 2024