Поділитись:

Найпопулярніші статті "Конкурента" у 2016 році

Неділя, 08 січня 2017, 21:15

2016-й – особливий для кожного журналіста ділового видання Волині "Конкурент", оскільки він був першим роком роботи "молодого" проекту. За цей час ми підготували для вас чимало ексклюзивних матеріалів, з яких вибрали ті тексти, що зібрали найбільше читачів і склали ТОП-10 найпопулярнішних авторських статтей 2016-го, які вийшли на сторінках "Конкурента" "з-під пера": Андрія Лучика, Руслана Пилипчука, Наталії Воскресенської, Юлії Остапович, Василя Бідуна та Вікторії Чубарко.

Як в Україні легально їздити на іноземних номерах

Купуючи авто з іноземною реєстрацією, напам'ять потрібно знати не лише номерні знаки свого автомобіля, але і те, як правильно заїхати на такому транспортному засобі на територію України, що робити у випадку, якщо його потрібно перереєструвати, та який штраф можна отримати у разі його експлуатації з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів.

Які можливості існують для того, аби офіційно їздити в Україні на авто з номерами іноземної реєстрації та що потрібно зробити і скільки заплатити за "білі номери", з'ясовував "Конкурент". Читати далі.

Чому заява Гройсмана про підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень зробить українців ще біднішими

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що мінімальна заробітна плата у 2017 році буде не менше 3200 гривень. Проте такий крок може призвести до того, що попри номінальне збільшення, реальні доходи громадян зменшаться. І ось чому.

У проекті держбюджету на наступний рік, який Кабмін вніс на розгляд парламенту, передбачено, що мінімальна заробітна плата у місячному розмірі наступного року становитиме: з 1 січня – 1600 гривень, з 1 травня – 1684 гривні, з 1 грудня – 1762 гривні. Зараз мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень, а з першого грудня повинна зрости до 1600 гривень.Читати далі.

Чи похитнеться "картковий будинок" Палиці у Волиньраді?

Уже майже рік, як під керівництвом Ігоря Палиці працює оновлений депутатський корпус Волинської обласної ради. Голові вдалося сформувати неофіційну більшість у сесійній залі, "підлаштувати під себе" роботу обранців громади та закріпити власну позицію найвпливовішої людини Волині.

Упродовж цієї каденції розклади в раді якщо і змінювалися, то лише на користь чинного очільника. Проте незабаром у владних стінах може відбутися серйозний перерозподіл впливу. Причиною цьому – цифра 9, а точніше 9 лояльних до Палиці депутатів фракції "Батьківщина" на чолі з Василем Столяром та Романом Карпюком. Читайте далі.

Хорзов & Котищук: "Ми поставили на карту все"

Ресторанний ринок динамічний. Не дивно, що і в Луцьку, і на Волині поява нових закладів чи закриття старих не викликає активного обговорення. Проте коли до справи беруться Роман Хорзов та Андрій Котищук, то волею-неволею змушують про себе говорити.

"Севен", "Зефір", "Львівський штрудель", "Дядя Pizza", "Опера"... Якщо ви чули про ці заклади, тоді усе найцікавіше лише попереду.

Чому людям хочеться "погратися в ресторан", що таке "прапор удачі", а також фірмові фішки та авторська програма "Офіціант 24/7" – про це та багато іншого читайте в інтерв'ю ділового видання Волині "Конкурент" зі знаними не лише в Луцьку та на Волині, а й за межами нашого регіону, рестораторами-бізнесменами Андрієм Котищуком та Романом Хорзовим. Читайте далі.

Батьки Кузьми: Андрія "розібрали" на фрази – в цьому його особливість

Луцьк – поки що єдине місто України, де після трагічної загибелі відомого українського співака Андрія Кузьменка, його постать відтворили у скульптурі.

Незважаючи на недовгу історію, про пам'ятник "сонячного" Кузьми, улюбленця всіх українців, чув чи не кожен.

Ще у жовтні минулого року на території рекреаційної зони City Park постав бронзовий образ музиканта. Ініціював зведення скульптури за власний кошт меценат та депутат міської ради Андрій Покровський, який був знайомий з Кузьмою особисто.

Батьки – Ольга та Віктор Кузьменки – не оминули увагою відкриття. Це була справді радісна мить для усіх. Однак невдовзі присмаку гіркоти додала критика скульптури Кузьми у медіа та соціальних мережах. Думка громади – фігура абсолютно не схожа на музиканта.

Така реакція не могла не зачепити почуття рідних Кузьми, як і Андрія Покровського. Тож вони спільно вирішили демонтувати скульптуру, а на її місці створити нову. Витрати на це знову ж таки повністю взяв на себе луцький бізнесмен.

На цей раз процес створення фігури відбувався під пильним наглядом матері Андрія Кузьменка і вже 23 серпня 2016 року, у переддень Дня Незалежності, зовсім інший Кузьма постав перед лучанами.

І тепер реакція жителів Луцька та й усієї України була практично одностайною: цей Кузьма – таки справжній Кузьма.

Як розповів меценат Андрій Покровський, рішення демонтувати пам'ятник і зробити повністю новий він прийняв не вагаючись. Адже цей монумент для нього, як пам'ять про Андрія в Луцьку, мав принципове значення.

"Я почав цю справу і я її завершив, Кузьма Срябін знову з нами! Приємно бачити нову скульптуру в оточенні шанувальників", – заявив він.

Минув рівно рік після невдалої презентації, як тато й мама Андрія знову навідалися до обласного центру Волині. Цього разу без зайвого пафосу і метушні, аби просто побути із сином.

Тепла жовтнева погода сприяла візиту, а щирі почуття й емоції батьків зробили цей день по-справжньому особливим.

"Конкурент" отримав нагоду розділити радісний момент з родиною Кузьми Скрябіна.

Про враження від скульптури, нагороду від Порошенка, а також пісню, за яку Андрія Кузьменка повинен шанувати кожен українець устами його батьків. Читайте далі.

Золоті часи "бариг": як працює ринок наркоторгівлі на Волині

На ринку наркотиків стрімкої популярності набирає торгівля речовинами через інтернет. В Україні, та зокрема в Луцьку, розповсюджений так званий сервіс "закладок".

Що ж це таке? Уявіть себе в ролі секретного агента: вам потрібно забрати підробні документи в певному місці, наприклад, у під'їзді за поштовими скриньками. Подібним чином працює і цей сервіс. Наркомани тепер шукають не дилера, а "скарб", який буде схований за певними координатами.Читайте далі.

Кінотеатр "Промінь": знищене обличчя чи естетика нового часу

Останнім часом чимало суперечок виникає навколо будівлі, яку знає абсолютно кожен лучанин як кінотеатр "Промінь".

Хоча ця споруда у початковому вигляді не простояла й півстоліття, але для багатьох мешканців міста вона стала таким собі рідним і привітним стариганем, якому кажеш "Добрий день" і чимчикуєш далі у своїх справах.

2012 рік став переломним для будівлі. Вона потрапила в руки приватного інвестора. І з того часу невпинно і кардинально змінювалася.

Вже нині чітко видно – "Промінь" не той, що був.

З огляду на те, що будівельні роботи як самої споруди, так і навколишньої території стрімко прямують до завершення, постає питання: а чи став "Промінь" кращим?

Місто розділилося у своїх судженнях.

Саме тому Ділове видання Волині "Конкурент" спробувало заглибитися в суть проблеми і пояснити, що думають про новий архітектурний об'єкт та чим він насправді є: окрасою чи недолугим "зведенням". Читайте далі.

Кіно буде! У Луцьку винайшли новий спосіб виробництва електроенергії

Напевно кожен, хто любить переглядати старі фільми, пам'ятає фразу персонажа радянського актора Крамарова із вже легендарної кінокартини "Джентельмени Удачі: "Все! Кіна не буде! Електрика закінчилась!". Дійсно, яке кіно без електрики? А в умовах постійного зростання тарифів мимоволі виникає думка, як використовувати електроенергію так, щоб менше платити за сучасними "скаженими" тарифами.

Олександр Приймак, який родом із Тернопільщини (але вже декілька років живе та працює в Луцьку), запевняє: платити за електроенергію в рази менше або ж не платити взагалі можна завдяки вітру, кіннетична енергія якого є безкоштовною. Нині він весь свій вільний час займається виготовленням прототипу свого винаходу: вітрових панелей, завдяки яким енергія вітру перетворюватиметься в електроенергію. Читайте далі.

"Ми починали бізнес із підвалу в гаражі", – гендиректор "Модерн-Експо"

"Модерн-Експо" – холдингова структура, яка об'єднує в собі компанії як в Україні, так і за кордоном. Історія підприємства розпочинається зі встановлення скляної вітрини в ювелірному магазині. Сьогодні в його штаті працює 2 500 людей, 1 700 з яких – у Луцьку.

Про розвиток виробництва, 20-річний досвід продажу обладнання в 58 країн світу та філософію управління компанії діловому виданню Волині "Конкурент" розповів генеральний директор групи компаній "Модерн-Експо" Петро Пилипюк. Читайте далі.

Переворот у волинській "Батьківщині": "Континіум" vs "Приват"

У волинській "Батьківщині" переворот. Таку заяву зробив новообраний голова фракції у Волиньраді Василь Столяр, якого відразу ж після обрання виключили з партії. Рішення мотивували нібито порушенням положення про фракцію.

Що ж відбувається насправді?

Після звільнення з посади голови Волинської партійної організації "Батьківщина" Григорія Пустовіта, виконувачем обов'язків було призначено переобраного мером Ковеля Олега Кіндера. Згодом, а саме 19 березня, Кіндер перестав бути "в.о.".

Ковель – це центр 21-го виборчого округу, який у Верховній Раді представляє олігарх Степан Івахів. Нардеп має великий вплив на Кіндера та всіляко підтримує його особу.

Як відомо "Конкуренту" із власних джерел, певну залежність від Івахіва має і голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. Читайте далі.

Надрукувати
мітки:
коментарів