Поділитись:

У зерносховищах "Волинь-Зерно-Продукту" зберігають 60 тонн арештованої сої

П'ятниця, 06 січня 2017, 15:00
У зерносховищах «Волинь-Зерно-Продукту» зберігають 60 тонн арештованої сої

У зерносховищах «Волинь-Зерно-Продукту» зберігають 60 тонн арештованої сої

В інтернеті розмістили оголошення про продаж більше 60 тонн арештованої сої, яка знаходиться у сховищах ТзОВ "Волинь-Зерно-Продукт".

Оголошення про аукціон опублікували у системі електронних торгів арештованим майном.

На участь в торгах зареєструвалося 10 учасників. Стартова ціна аукціону складала майже 363 тисячі гривень. У підсумку, затверджено було лише двох учасників.

Торги мали відбутися 4 січня, проте у переддень їх було скасовано постановою відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

У зерносховищах «Волинь-Зерно-Продукту» зберігають 60 тонн арештованої сої

Представники "Волинь-Зерно-Продукту" стверджують, що ці урожаї сої їм не належать.

Як видно з інформації про лот, в січні та квітні 2015 року дві аграрні компанії, а саме ТзОВ "Агрохімічна компанія "ВІТАГРО" та ПП "Аграрна компанія 2014" уклали договір застави майбутнього урожаю сої.

Очевидно, зобов'язань договору ці підприємства не виконали, оскільки згодом управління юстиції у Волинській області видало дві постанови. 19 вересня 2016 року було видано постанову про арешт майна боржника та його відчуження. 20 жовтня – ще одну постанову про опис та арешт майна.

Зауважимо, що 5 грудня Локачинський районний суд Волинської області, розглянувши позов юстиції, ухвалив зупинити продаж арештованого майна, яке знаходиться на території Затурцівської сільської ради, до вирішення справи.

Крім ТзОВ "Агрохімічна компанія "Вітагро", управління юстиції позивається ще до одного підприємства - СФГ "Нива".

Додамо: це вже друга спроба реалізувати урожай сої. Аналогічне оголошення було опубліковане в системі електронних торгів 21 листопада. Тоді торги запланували на 12 грудня зі стартовою ціною 484 тисячі гривень. На аукціон того разу подалося 13 учасників, проте всіх їх до торгів не було допущено.

У зерносховищах «Волинь-Зерно-Продукту» зберігають 60 тонн арештованої сої

Довідково:

ТзОВ "Агрохімічна компанія "ВІТАГРО" зареєстроване у місті Волочиськ Хмельницької області. Засновником і бенефіціаром підприємтсва є Сергій Петрович Лабазюк. Крім того, в засновниках вказано ТзОВ "Група компаній "ВІТАГРО".

Статутний капітал – 5 тисяч гривень. Керівник – Роман Вікторович Рибак.

***

ТзОВ "Волинь-зерно-продукт" розпочало свою діяльність у червні 2001 року, маючи у своєму активі незначний капітал. Сьогодні – це група компаній торгової марки "ВІЛІЯ", що мають в обробітку 18 500 га землі у Волинській та Рівненській областях, сім елеваторів, три борошномельні комплекси, власну лінію із переробки зерна, насіннєвий завод, чималий автопарк, власну торгову марку представлення продуктів переробки ( борошна та круп).

Керівник і засновник – Євген Дудка.

Надрукувати
мітки:
коментарів