Поділитись:

Плата за землю поповнила місцеві бюджети майже на 300 мільйонів

Середа, 11 січня 2017, 13:02
Плата за землю поповнила місцеві бюджети майже на 300 мільйонів

Місцеві бюджети Волині у 2016 році отримали 268,2 мільйона гривень плати за землю.

Про це інформує відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук зазначила, що таким чином, приріст надходжень з плати за землю за підсумками 2016 року склав 107,5 мільйона гривень.

"Зокрема, додаткові надходження в сумі 53 мільйони гривень з плати за землю в минулому році забезпечено за рахунок індексації нормативної грошової оцінки земель, в зв'язку зі зміною ставок земельного податку, укладання нових договорів оренди та оновлення грошової оцінки до бюджетів додатков надійшло 30,5 мільйона гривень", – додала Світлана Савчук.

Також за рахунок заходів ДФС до бюджету спрямовано 7 мільйонів гривень плати за землю, а внесення змін до договорів оренди, де розмір орендної плати не відповідав чинному законодавству, додало громадам ще 1,7 мільйона гривень.

Щоб 2017 рік став не менш успішним, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні не пізніше 1 лютого 2017 року надати до податкових інспекцій чи їх відділень за місцем реєстрації земельної ділянки переліки орендарів землі на поточний рік.

"Ця інформація для фахівців ДФС дуже важлива саме з точки зору забезпечення якісного адміністрування. А у разі укладення нових договорів оренди чи внесення змін до існуючих, керівникам влади та місцевого самоврядування варто до 1 числа місяця, що настає, за місцем, у якому відбулися зміни, теж подавати інформацію до органів ДФС", - звертає увагу начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів