Поділитись:

"Волинської історії можна більше знайти на польських сайтах", – науковець

Понеділок, 16 січня 2017, 10:58

На Волині розпочнуть розробку комплексної програми історичних досліджень Волині та підготовки ґрунтовних видань історії краю.

Про це стало відомо у понеділок, 10 грудня, під час оперативної наради у голови Волинської ОДА.

Як зазначив декан історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Шваб, немає жодного грунтовного дослідження історії Волині.

"Волинської історії можна більше знайти на польських сайтах, ніж на наших. Це неприпустимо", – сказав науковець.

Шваб пропонує створити програму дослідження історії Волині, яка передбачатиме фінансування проведення необхідних заходів (конференцій, круглих столів, етнографічних експедицій, підготовку науково-популярного видання Історії Волині, багатотомного наукового видання, створення сайту історії Волині тощо) не включаючи в себе заробітну плату виконавців.

Підтримав цю ініціативу і голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, який сказав, що необхідно терміново розпочати дискусію навколо цієї програми. Заодно він закликав усіх фахівців долучатися до її розробки.

и бачимо, що за межами Волині всі намагаються писати про Волинь: поляки, литовці, росіяни. Всі, крім волинян", – резюмував очільник області та закликав підготувати проект рішення програми до кінця лютого.

Надрукувати
мітки:
коментарів