Поділитись:

Рада підтримала впровадження е-квитка: як голосували волинські нардепи

Вівторок, 17 січня 2017, 11:27

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект про впровадження в громадському транспорті електронного квитка.

Законопроект №4121 підтримали 265 депутати.

"За" проголосували Ігор Гузь, Ігор Лапін, Юрій Савчук, Ірина Констанкевич, Сергій Мартиняк. Не голосував лише Степан Івахів.

В пояснювальній записці до документа зазначено, що сучасна система оплати та контролю проїзду в міському пасажирському транспорті є застарілою та має багато недоліків: використання паперових квитків (які часто взагалі відсутні) не дає можливості проконтролювати реальний пасажиропотік на маршрутах громадського транспорту і, відповідно, – обіг готівкових коштів; призводить до погіршення рівня безпеки перевезення пасажирів громадським транспортом.

Очікують, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду забезпечить багато економічних переваг. Зокрема це дозволить оцінити реальний обіг коштів, а, відповідно, оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення та можливості оновлення автопарку перевізника. Окрім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду, а також зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках. До того ж проїзд буде безпечнішим, адже водії не відволікатимуться на видачу решти.

Закон надає повноваження органам місцевого самоврядування впроваджувати автоматизовані системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності та самостійно визначати порядок їх функціонування, а також затверджувати правила користування міським пасажирським транспортом.

Надрукувати
мітки:
коментарів