Поділитись:

На митниці в Устилузі - знову мітинг (фото)

П'ятниця, 20 січня 2017, 17:42
На митниці в Устилузі - знову мітинг (фото)

Перед в'їздом на митно-пропускний пункт "Устилуг" 20-го січня зібралися люди, які перекрили в'їзд на митницю. Мітингарі оголосили незадоволення тим, як активісти контролюють сервісну зону до МПП.

Про це повідомляє Буг.

На митниці в Устилузі - знову мітинг (фото)

Основні скарги протестувальників стосуються збільшення часу в очікуванні черги, а також непорозуміння із проходженням списків. Протестувальники вимагають, щоб на сервісну зону повернулись прикордонники або ж поліцейські.

На противагу мітингувальникам прийшли люди, які заперечують їхні звинувачення та переконують, що активісти працють прозоро. Тривалий час очікування в черзі пояснюють тим, що збільшився потік автомобілів. Щодо мітингу висловлюють думку, що він є проплаченим.

Ситуація досить критична, іноді із шарпаниною та словесною перепалкою між сторонами конфлікту.

Міський голова Устилуга Віктор Поліщук приходив на митницю, але йому не вдалося залагодити конфлікт.

"26-го січня буде позачергова сесія, і ми приймемо рішення набрати 5-ть муніципалів в загальний відділ. Ми їх одягнемо, відповідно оформимо А поки ми діємо відповідно до розпорядження, і активісти стежать за чергою. Ці люди (протестувальники, – ред.) були у мене тиждень тому в кабінеті, оті, що з Нововолинська, Іваничівщини, бо я спитав, звідки вони. Ніяких письмових звернень не було, лише поставили мене до відома, що вони сьогодні будуть перекривати кордон. Я, згідно зі своїми обов'язками, у письмовій формі повідомив голові адміністрації, голові ради, начальнику Нацполіції. У мене сьогодні були працівники СБУ, вони також попереджені, і це питання ми обговорили. Я був там з тими, хто перекриває, я надав всю інформацію і показав всі наші звернення. Від Нацполіції ми отримали відписку, що в 17-му році вони розглянуть і, можливо, збільшать штат, але наразі це не вирішує питання. Я разом з активістами не наділений такими повноваженнями, щоб контролювати чергу – це має бути силова структура. Однозначно! Якщо прикордонники відмовляються, то тоді там має бути поліція, а не люди, громадкість", – розповів мер Устилуга Віктор Поліщук.

На митниці в Устилузі - знову мітинг (фото)

На митниці в Устилузі - знову мітинг (фото)

На митниці в Устилузі - знову мітинг (фото)

Нагадаємо: в Устилузі це вже третій конфлікт викликаний тим, хто повинен контролювати сервісну зону. Перший раз – прикордонники зняли всій пост перед в'їздом у митницю. В результаті цього в Устилузі стався автомобільний колапс, місто було заблоковане автівками, які прямували на митницю. Другий конфлік виник вночі 4-го грудня, коли на пункт активістів приїхали невідомі дебошири. Після цього міська влада встановила камеру відеонагляду за сервісною зоною.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 лютого 2024
10 січня 2024
08 січня 2024
04 січня 2024
06 грудня 2023
02 грудня 2023
18 листопада 2023
17 листопада 2023
16 листопада 2023
15 листопада 2023