Поділитись:

Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

Середа, 01 лютого 2017, 17:37
Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

Днями в інтеграційному центрі "Замлиння", що у Любомльському районі, відбувся Міжнародний агрофорум "Аграрії – потенціал України. Вектор на експорт", що є першим етапом комплексної агропрограми для учасників АТО.

Унікальність форуму в тому, що його цільовою аудиторією є учасники АТО, демобілізовані учасники АТО, інваліди війни з усієї Волинської області, – повідомляють організатори.

Група учасників АТО була відібрана із 9 районів Волинської області шляхом анкетування, адже перевага надавалася хлопцям, які мають досвід у сільському господарстві, або мають землю та хочуть на ній працювати. Метою проведення форуму є допомога у соціальній адаптації та працевлаштуванні учасників АТО, а особливо – надання представникам кризової групи можливості не лише реалізуватись в агросекторі України, а й відкрити потенційні коридори для виходу на міжнародні ринки.

Організаторами заходу є Генеральне консульство Республіки Польща, Інтеграційний центр "Замлиння", БОБФ "Вектор соціальної ініціативи" (БФ "ВСІ").

Гостей у обійстях центру приймав його господар, отець Ян Бурас. У програмі форуму були проведені реабілітаційні вечори, організовано цікаве дозвілля, іпотерапія.

Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

У перший день агрофоруму виступили представники Любомльської РДА та Любомльського центру зайнятості з інформацією про державні програми на 2017 рік у агросфері.

П'ятиденна програма форуму була організована таким чином, щоб учасники могли отримати повну картину та власне уявлення про роботу та заробіток у аграрному секторі.

Тому під час другого дня виступили спеціалісти з практичними порадами для учасників.

Руслан Хомич – голова Асоціації фермерів та землевласників Рожищенського району – розповідав про важливість сільськогосподарських кооперативів та сучасні можливості вирощування сільськогосподарських культур.

Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

Допомогти вдосконалити навички аграрного підприємництва для атовців взялися Віталій Захарчук і Назар Ющук (ТзОВ "ІнвітаФрост",ТзОВ "Нерсіс"). Спікери ділилися надзвичайно цінною інформацією про майбутні тенденції на ринку, про сучасні вимоги та види сільськогосподарської продукції, та про ті сорти, які потрібно вирощувати для можливості подальшої реалізації.

Віктор Ольшевський, голова Снітківської сільської ради Вінницької області, ділився власним досвідом: як на базі села можна створити потужне кооперативне середовище, яке дасть змогу залучати інвестиції, адже саме він зміг на 650 жителів за короткий термін відшукати інвестора на 25 млн грн. Також він пропонував готові бізнес-плани із сушіння, показував цікаві майстер-класи, розповідав корисну інформацію про те, як навчитись заробляти на сільськогосподарській продукції, будучи сільським жителем.

Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

Завершився агрофорум круглим столом, на який завітали гості з Республіки Польща Анджей Граджюк (Президент групи виробників с.-г. продукції "KalGroup" та Малгожата Нужинська (презес центру зайнятості у Любліні та член Клубу Бізнесу) та віце-консул генерального консульства республіки Польща у м. Луцьку Марек Запур.

Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

Було піднято багато цікавих тем щодо міжнародного співробітництва, говорили про потенційні можливості України як майбутньої аграрної держави та слухали рекомендації польських спеціалістів як тих, хто досягнув уже надзвичайно високих результатів у агросекторі та вийшов на світові ринки.

Надзвичайно приємною нагородою за активність учасників та їхнє бажання розвиватись у напрямку вирощування сільсько-господарських культур було запрошення віце-консула Марека Запура відвідати підприємства Польщі та пройти там відповідне навчання.

Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

Другий модуль агрофоруму буде відбуватися на базі польського сільсько-господарського підприємства у Польщі уже наприкінці лютого.

Волинських атовців запросили на агрофорум до Польщі

Надрукувати
мітки:
коментарів