Поділитись:

Депутата Волиньради виправдали в корупційній справі

Четвер, 02 лютого 2017, 11:51
Депутата Волиньради виправдали в корупційній справі

Апеляційний суд Волинської області визнав невинним у скоєнні корупційного правопорушення депутата Волиньради Романа Микитюка.

Своє рішення суд оголосив у четвер, 2 лютого, – повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо: Луцький міськрайонний суд визнав винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення депутата Волинської обласної ради, колишнього начальника Ягодинської митниці Романа Микитюка.

Депутата Волиньради виправдали в корупційній справі

Так під час пленарного засідання Волинської обласної ради у березні 2016 року розглядалося питання про погодження на приведення існуючого поділу лісів Фермерського господарства "Аміла" на Турійщині, головою якого і є депутат Роман Микитюк, у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок.

Однак Роман Микитюк як депутат Волинської обласної ради сьомого скликання не виконав вимог Закону України "Про запобігання корупції" і не повідомив про потенційний конфлікт інтересівані постійну комісію з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією Волинської обласної ради, ані Національне агентство з питань запобіганню корупції, ані голову Волинської обласної ради.

Більше того, після обговорення цього питання на засіданні Волиньради Роман Микитюк ще й позитивно проголосував за рішення, що стосувалося його фермерського господарства.

Тому правоохоронці склали на депутата протоколи про адміністративні правопорушення (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

За результатами розгляду цієї справи Луцький міськрайонний суд виніс постанову про накладення штрафу на Романа Микитюка в обсязі 5 100 гривень.

Проте сам депутат із такою позицією суду не погодився та оскаржив постанову в апеляційному порядку.

В суді ІІ інстанції він пояснив, що перед пленарним засіданням сесії подавав голові облради Ігорю Палиці лист, в якому вказав про конфлікту інтересів. А щодо голосування за це питання пояснив, що, мовляв, це не він натиснув на кнопку. На час голосування він пояснював своїм колегам про суть питання, а його сусіди також засвідчили, що не "кнопкодавили".

Прокурор Леонід Сасюк намагався довести, що Романа Микитюка не безпідставно притягнули до відповідальності.

Проте головуючий по справі суддя Петро Борсук виніс постанову, якою задовольнив скаргу Романа Микитюка та скасував постанову суду І інстанції.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024