Поділитись:

Гунчику "доручили" вимагати 8 госпітальних округів

Четвер, 02 лютого 2017, 13:06
Гунчику

Депутати Волинської обласної ради проголосували за створення 8-ох госпітальних округів замість 3-ох, які пропонувала Волинська ОДА.

Про це стало відомо у четвер, 2 лютого, під час засідання сесії.

Першими виступити з цього питання запросили народних депутатів України Ігоря Гузя та Ірину Констанкевич.

"Реформу запущено, зараз в Києві лобіюють інтереси областей, наприклад, Чернігівська разом з губернатором вимагає сім госпітальних округів. Вони йдуть одним фронтом, а в нас Гунчик отримав вказівку віз Адміністрації Президента і вперся на трьох округах. Володимире Петровичу, я намагаюся вас не критикувати, але в цій ситуації ви зайняли ганебну позицію. Ви виконуєте роль служаки Порошенка. Я протягую вам руку і пропоную йти в Кабінет Міністрів й відстоювати 6 госпітальних округів", – сказав Ігор Гузь.

"Через створення трьох госпітальних округів 80 % мешканців Північного Полісся не отримають для себе якісних медичних послуг. В інших областях ОДА чомусь слухає людей і йде їм назустріч. То чому наше Полісся таке дискриміноване? Бо там селяни?" – обурилася Ірина Констанкевич.

Окрім нардепів, свої позиції озвучили і депутати Волиньради, які переважно виступали за збільшення кількості госпітальних округів. Зокрема Святослав Кравчук закликав підтримати створення більшої кількості округів, щоб всі волиняни мали доступ до якісних медичних послуг.

"Якщо ми не створимо округа в тих містах, то лікарі можуть піти з роботи і люди залишаться без допомоги", – зауважив депутат.

Після виступів депутатів, слово взяв голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, який закликав до кінця дня надати кінцеву кількість округів та пообіцяв пролобіювати їхнє утворення.

"Три місяці йде обговорення, і я запрошував всіх до дискусії. На останній оперативній нараді я сказав, що це питання не закрите. Визначтеся до кінця дня з кількістю округів – і я внесу пропозицію в міністерство", – сказав губернатор.

Своєю чергою голова Волиньради Ігор Палиця закликав зробити фаховий документ, у якому не буде порушено жодного пункту.

"Ви кажете дати вам час до кінця дня. Ми що, клоуни? Я розумію, що вам, можливо, хтось передзвонив і сказав про три округи, але потрібно брати максимум. Якщо нам не дадуть заявленої кількості округів, ми підемо у суд і виграємо!" – відповів Гунчику Палиця.

У підсумку депутати вирішили, що в області потрібно створити 8 госпітальних округів з центрами у Ковелі, Нововолинську, Луцьку, Любомлі, Камені-Каширському, Володимирі-Волинському, Маневиччах і Ратному.

Надрукувати
мітки:
коментарів