Поділитись:

Волиняни заборгували за газ майже 100 мільйонів гривень

П'ятниця, 03 лютого 2017, 12:39

За останньою інформацією ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ", клієнти компанії заборгували за блакитне паливо майже 98 мільйонів гривень.

Майже дві третини цієї суми припадає на споживачів, які не мають пільг та субсидій, – повідомляє прес-служба підприємства.

Понад 176 тисяч споживачів ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" користуються пільгами та субсидіями на газ, що дозволяє цим домогосподарствам сплачувати лише частину суми за використаний ресурс.

Але навіть вони накопичили понад 36 мільйонів гривень боргу за газ.

Однак все ж найпроблемнішою залишається категорія споживачів, які не оформили субсидій, а це понад 80 тисяч споживачів, загальна заборгованість яких становить 61 мільйон гривень. Левова частка цих клієнтів – волиняни, які не претендують на державну допомогу через матеріальну спроможність сплачувати за блакитне паливо, однак не поспішають розраховуватись за використаний ресурс місяцями. Така ситуація ставить під загрозу безперебійне забезпечення газом області в опалювальний період та змушує газопостачальну компанію вдаватись до відключення злісних неплатників.

"За 2016 рік ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" довелося ініціювати припинення газопостачання у зв'язку із тривалою несплатою заборгованості для більш як двох тисяч догомогосподарств областіаби уникнути її подальшого зростання. Як показує практика, платіжна дисципліна у заможних споживачів часто буває гіршою, аніж у абонентів із меншим достатком. Нерідко споживачі із чималими маєтками усіляко ухиляються від оплати за газ, не передають показань лічильників та ігнорують попередження про припинення газопостачання до тієї пори, поки до їх кількаметрового паркану не приїжджає автівка газової компанії для проведення робіт з відключення", – розповідає директор ТОВ "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ" Микола Тищук.

Натомість споживачам, які опинились у складних фінансових обставинах та мають заборгованість за газ, у компанії радять все ж звернутися до органів соціального захисту для призначення державної допомоги, а також вчасно звернутися до "ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТУ" та оформити договір реструктуризації боргу – це дозволить споживачу розділити суму заборгованості та сплачувати її частинами, уникнувши відключення газопостачання.

Відновлення газопостачання для усіх відключених споживачів відбувається лише за наявності погашення заборгованості та сплати усіх витрат газової компанії на роботи з припинення та подальшого відновлення газопостачання.

Надрукувати
мітки:
коментарів